Pentax K-1: Η DxOMark την τέσταρε και αυτή έλαμψε παίρνοντας την τέταρτη θέση


Pentax K-1: Η DxOMark την τέσταρε και αυτή έλαμψε παίρνοντας την τέταρτη θέση

H πρώτη ψηφιακή Full Frame μηχανή της Pentax, Pentax K-1, έκανε πολύ καιρό για να βγει αλλά από ότι φαίνεται άξιζε την αναμονή.

Δίπλα στις εξαιρετικές κριτικές που έχει λάβει μέχρι τώρα έρχεται να προστεθεί το review της DxOMark, της γνωστής σελίδας που τεστάρει τους αισθητήρες φωτογραφικών μηχανών.

H Pentax K-1 συγκέντρωσε 96 πόντους και κατέλαβε την 4η θέση της γενικής κατάταξης των μηχανών (5η είναι η Nikon D800E που έχει το ίδιο σκορ), ισοπεδώνοντας τον ανταγωνισμό, καταφέρνοντας να μπει σφήνα σε Sony και Nikon και να αφήσει πολύ πίσω την Canon.

pentax-k-1

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτη παρέμεινε η Sony A7R II με 98 πόντους, δεύτερη η Nikon D810 και τρίτη η compact μηχανή Sony Cyber-shot DSC-RX1R II (και οι δύο με 97 πόντους).

Επιπλέον θυμίζουμε ότι η καλύτερη Canon είναι στη 13η θέση και αυτή είναι η νέα Canon EOS 5D IV.

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις της Pentax K-1 σε όλες τις μετρήσεις που έγιναν, με πιο μεγάλη έκπληξη να αποτελεί η δεύτερη θέση στο δυναμικό εύρος, πίσω μόνο από τη Nikon D810.
Επιπλέον πολύ εντυπωσιακό είναι ότι η νέα Pentax βγήκε 3η στις λήψεις σε χαμηλό φωτισμό και υψηλά ISO, πιάνοντας τη 3η θέση, πίσω από τη δεύτερη Sony A7RII και τη βασίλισσα του σκοταδιού Sony A7S.
Όχι βέβαια ότι η 8η θέση στο τομέα του βάθους χρωμάτων είναι κακή.

Η Pentax K-1 είναι μία πολύ σοβαρή πρόταση για όσους θέλουν μία DSLR υψηλών προδιαγραφών (είναι και αδιάβροχη) και δείχνει ότι η Pentax (Ricoh) μπορεί να δώσει μηχανές που να κάνουν τον ανταγωνισμό να τρέμει.

Διαβάστε όλο το review της DxOMark εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxOMark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Το οτι αφησε την CANON πολυ πισω δεν ειναι νεο. Υπαρχει σχετικο αρθρο στο περιοδικο Φτογραφος αυτου του μηνα.

  • #
    1

    Για να πήρε τόσο υψηλή βαθμολογία στην DXO mark (που είναι γνωστό δεν είναι και η πιο αντικειμενική )πάει να πεί ότι η μηχανή είναι πραγματικά διαμαντάκι στα μισα χρήματα από τις υπόλοιπες.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!