Η Sigma προειδοποιεί τους χρήστες της Pentax K-1 για θέμα με φακούς της


Η Sigma προειδοποιεί τους χρήστες της Pentax K-1 για θέμα με φακούς της

Με επίσημη ανακοίνωση της η Sigma έκανε γνωστό ότι μερικοί φακοί της έχουν θέμα με τη Pentax K-1.

Φαίνεται λοιπόν ότι μερικοί φακοί όταν τοποθετούνται στη Pentax K-1, γρατζουνάνε το σώμα της μηχανής στο πάνω μέρος επαφής των δύο.

Sigma and Pentax K-1

Η εταιρεία έδωσε και μία λίστα με τους φακούς που δημιουργούν το παραπάνω θέμα:
Τρέχοντες φακοί
30mm F1.4 DC HSM| Art
35mm F1.4 DG HSM| Art
APO 50-500mm F4.5-6.3 DG OS HSM

Καταργημένοι φακοί
50mm F1.4 EX DG HSM
85mm F1.4 EX DG HSM
24-70mm F2.8 IF EX DG HSM
APO 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM
APO 70-200mm F2.8 II EX DG MACRO HSM
APO 50-150mm F2.8 II EX DC HSM
APO 120-400mm F4.5-5.6 DG OS HSM
APO 150-500mm F5-6.3 DG OS HSM

H Sigma αναφέρει ότι θα αλλάξει μέρη των φακών που παρουσιάζουν το πρόβλημα, με τις λεπτομέρειες να μην έχουν ανακοινωθεί.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι όταν προσαρμόζονται οι φακοί, σε μερικές περιπτώσεις δεν αναγνωρίζεται αυτόματα η γωνία θέασης. Για αυτό συνιστάται στους χρήστες των φακών της Sigma όταν τοποθετούν κάποιο φακό στη Pentax K-1 να κάνουν την κατάλληλη ρύθμιση:
– για DG φακούς να επιλέγουν στο menu Crop->FF
– για DC φακούς να επιλέγουν στο menu Crop->APS-C

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Sigma
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Καλημερα. Δεν καταλαβαινω την λιστα με τους καταργημενους φακους τις Sigma. Απο την στιγμη που η αγορα ενος φακου ειναι πιο ακριβη απο το σωμα τις μηχανης. Ετσι σαν την ΝΙΚΟΝ που η λιστα των καταργημενων ειναι πιο μεγαλη απο τα τρεχοντα που πωλουνται στην αγορα.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!