Videography

Έρχεται ο codec H.266/VVC, με συμπίεση αρχείου 50% και ίδια ποιότητα με τον H.265/HEVC!

Το φθινόπωρο φαίνεται να μπαίνει στην ζωή μας ο νέος codec H.266/VVC, ο οποίος αναπτύχθηκε σε συνεργασία των  Joint Video Experts Team (JVET). ITU-T Visual Coding Experts Group (VCEG) και ISO/IEC Moving Pictures Experts Group.

Ο codec H.266 Versatile Video Vodec επιτυγχάνει video coding για απαιτητικές εφαρμογές βίντεο, όπως streaming βίντεο.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες Apple, Ericsson, Intel, Huawei, Microsoft, Qualcomm και Sony και μπορεί να καταγράφει αρχεία βίντεο με μισό μέγεθος αλλά με την ίδια ποιότητα με τον προηγούμενο διαδεδομένο codec H.265/HEVC.

Ο H.266/VVC μπορεί να υποστηρίζει ανάλυση βίντεο από SD μέχρι και 8K με υποστήριξη όλων HDR και βίντεο 360 μοιρών.

Η ανάπτυξη του νέου codec χρειάστηκε σχεδόν πέντε χρόνια, ενώ αναμένουμε να δούμε πότε θα έχουμε τις πρώτες κάμερες που θα μπορούν να τον υποστηρίζουν.

pttlgr team

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να συνεχίσετε την περιήγησή σας στο pttl.gr, παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Ad Blocker.

Οι διαφημίσεις μας επιτρέπουν να διατηρούμε το περιεχόμενο δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας. Χωρίς τη διαφημιστική υποστήριξη, η λειτουργία και η εξέλιξη του site δεν θα ήταν εφικτές.

Μόλις απενεργοποιήσετε το Ad Blocker, ανανεώστε τη σελίδα για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο του pttl.gr.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την κατανόησή σας.