Η Χαρτοποιία Αιγίου ζωντάνεψε ξανά μέσα από τις εικόνες της ομώνυμης έκθεσης


Η Χαρτοποιία Αιγίου ζωντάνεψε ξανά μέσα από τις εικόνες της ομώνυμης έκθεσης

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη “Χαρτοποιία Αιγίου”

Με τη συμμετοχή αρκετών φίλων από Αίγιο αλλά και από Πάτρα, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα “Χαρτοποιία Αιγίου” από τους πατρινούς φωτογράφους Κώστα Γεωργόπουλο (Β.Ε.Ν.) και Αφροδίτη Αγγελετοπούλου, που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου σε οργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Όπως εύστοχα έγραψε για την έκθεση ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος “Συνήθως οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τη στιγμή, ακινητοποιώντας το χρόνο. Στην περίπτωση όμως των φωτογραφιών του Κώστα και της Αφροδίτης έχει αποτυπωθεί ο χρόνος ρέων από το χθες προς το αύριο. Το σήμερα απουσιάζει. Δεν υπάρχει ενεστώτας χρόνος, όπως δεν υπάρχει και ανθρώπινη παρουσία. Μόνο ανθρώπινη απουσία. Κι όμως μια προσεκτικότερη ματιά φανερώνει την αενάως παρούσα ανθρώπινη δράση. Αφήνεται έτσι η φαντασία να αποκαταστήσει τη φθορά του χρόνου, να επαναφέρει τους απόντες, να τους τοποθετήσει στις δουλειές τους και να βάλει σε λειτουργία τις μηχανές, όπως την εποχή της μεγάλης αίγλης της Χαρτοποιίας Αιγίου”.

Μιλώντας στο κοινό, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος ευχαρίστησε θερμά τους δύο φωτογράφους για την πρότασή τους να εκθέσουν το σπουδαίο έργο τους πάνω στο θέμα της Χαρτοποιίας, “έργο τέχνης” που διαρκεί πάνω από 2 χρόνια και …συνεχίζεται, αποτυπωμένο σε εκατοντάδες φωτογραφίες, από τις οποίες 80 εκτίθενται στην εν λόγω έκθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 8 Ιουνίου, με ώρες λειτουργίας 10.00-13.00 και 18.30-21.30 (Σαββατοκύριακα μόνο το απόγευμα).

Δείτε στιγμιότυπα από την ημέρα των εγκαινίων:

xartopoiia aigiou egkainia 4

xartopoiia aigiou egkainia 3

xartopoiia aigiou egkainia 2

xartopoiia aigiou egkainia 1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

1 σχόλιο

  • #
    1

    Πρέπει να είναι μία πάρα πολύ καλή έκθεση.Το θέμα της εχει να κάνει με την αξιοποίηση των παλαιών και διατηρητέων κτηρίων.Ενθουσιάστηκα με τις Α/Μ φωτογραφίες.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!