Φωτογράφος εκτύπωσε μέσω 3D εκτυπωτή ολοκληρωμένη λειτουργική κάμερα!

Ο φωτογράφος Mark Hiltz, σχεδίασε και εκτύπωσε μια λειτουργική κάμερα με φιλμ, στην οποία ακόμη και το κλείστρο δημιουργήθηκε από 3D εκτύπωση.
Έχουμε δει αρκετές φορές πολύ δημιουργικά DIY πρότζεκτ 3D εκτύπωσης, που έχουν να κάνουν με τον κόσμο της φωτογραφίας, από αξεσουάρ, θήκες, κατασκευές, μέχρι και κομμάτια από κάμερες. Αυτή τη φορά όμως, o φωτογράφος Mark Hiltz έκανε την υπέρβαση. Όχι μόνο σχεδίασε μια κάμερα μόνος του, αλλά εκτύπωσε όλα τα κομμάτια της και έφτιαξε μια λειτουργική κάμερα με φιλμ, στην οποία ακόμη και το κλείστρο δημιουργήθηκε από 3D εκτύπωση. Ο Hiltz δημιούργησε μια κάμερα που ανατρέπει τα δεδομένα και διαθέτει ένα λειτουργικό 3D εκτυπωμένο κλείστρο, καθώς ήθελε να φτιάξει μια κάμερα εξ ολοκλήρου από την αρχή. Δείτε την:

Ωστόσο, ο Hiltz λέει ότι η συγκεκριμένη 3D εκτυπωμένη φωτογραφική μηχανή του, δεν είναι η πρώτη που εκτυπώνεται ολόκληρη. Αναφέρει ότι το δικό του σχέδιο είναι το τρίτο πρότζεκτ ολοκληρωμένης 3D εκτυπωμένης κάμερας. Ακολούθησε τα βήματα της κάμερας “SLO” του Amos Dudley και της κάμερας “OpenReflex” του Leo Marius. Η διαφορά είναι, ότι οι συγκεκριμένες κάμερες χρησιμοποιούν φιλμ 35mm, ενώ η νέα κάμερα του Hiltz είναι medium format και χρησιμοποιεί μεγαλύτερο φιλμ (120mm). Δείτε παρακάτω τις προηγούμενες 3D εκτυπωμένες κάμερες, την “SLO” του Amos Dudley και στη συνέχεια την “OpenReflex” του Leo Marius:


Ο Hiltz αναφέρει ότι εμπνεύστηκε επίσης από μια άλλη (όχι 3D εκτυπωμένη) παλιά αυτοσχέδια κάμερα του Miroslav Tichy με ένα στιγμιαίο κλείστρο από την οποία έμαθε αρκετά πράγματα. Ο Τσεχοσλοβάκος φωτογράφος Miroslav Tichy, κατασκεύαζε φωτογραφικές μηχανές με αυτοσχέδιο κλείστρο από τη δεκαετία του 1960 έως το 1985. Ο Tichy κατασκεύαζε φωτογραφικές μηχανές χρησιμοποιώντας σωλήνες από χαρτόνι, κονσέρβες και κομμάτια κορδονιού (ή σπάγκου). Χρησιμοποιούσε επίσης κόντρα πλακέ και άσφαλτο σε διάφορες περιστάσεις στις κατασκευές του. Επηρεασμένος από τον Tichy, ο Hilz ξεκίνησε την δική του κάμερα. Χρησιμοποίησε έναν Bigtreetech Biqu B1 3D εκτυπωτή και για υλικό εκτύπωσης διάλεξε PLA ρητίνη. Δήλωσε το εξής:
Ως φωτογράφοι, πρέπει να βασιστούμε σε μηχανές ακριβείας κατασκευασμένες σε εργοστάσια για να την τέχνη μας. Έτσι, ένιωσα ότι φτιάχνοντας τη δική μου φωτογραφική μηχανή, θα μπορούσα να έχω ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση πρωτοτυπίας και ιδιοκτησίας της δουλειάς μου, ακόμα και αν οι εικόνες που θα έβγαζε δε θα ήταν πολύ ποιοτικές.
Το πιο κρίσιμο κομμάτι στο πρότζεκτ είναι το κλείστρο. Το συγκεκριμένο 3D εκτυπωμένο κλείστρο είναι ένα αμφίδρομο περιστρεφόμενο κλείστρο με λεπίδα, παρόμοιο με αυτά των παλιών καμερών κουτιού. Αντί να βασίζεται σε ελατήρια, το κλείστρο του Hiltz είναι εξοπλισμένο με μαγνήτες για να είναι σταθερό στη θέση του. Ωστόσο, χρησιμοποιεί ο ίδιος όπως λέει το δάχτυλό του για να μετακινήσει το κλείστρο από τη μια θέση στην άλλη. Η ταχύτητα κλείστρου είναι περίπου 1/100 του δευτερολέπτου, αν και το κλείστρο μπορεί να κρατηθεί χειροκίνητα ανοιχτό για μεγαλύτερες εκθέσεις. Η κάμερα του χρησιμοποιεί επίσης ένα οπτικό μονού στοιχείου για φακό, το οποίο ο Hiltz αγόρασε από έναν μεταπωλητή.

Ο φωτογράφος δεν έχει κάνει διαθέσιμα τα αρχεία του για να τα εκτυπώσουν και άλλοι χρήστες διότι το έργο του δεν είναι ανοιχτού κώδικα. Αυτό συμβαίνει γιατί λέει ότι η κάμερα αυτή έχει σχεδιαστεί γύρω από τον συγκεκριμένο παλιό φακό που χρησιμοποίησε, επομένως τα αρχεία δε θα ήταν ωφέλιμα σε άλλους (εκτός αν κάποιος είχε τον ίδιο ακριβώς φακό). Αυτό το πρότζεκτ αναφέρει ότι του πήρε 2 χρόνια να το υλοποιήσει. Δείτε παρακάτω ένα δείγμα φωτογραφιών από την 3D εκτυπωμένη κάμερα του Hiltz:





Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Ο Γ.Γ. Δημοσίας Τάξης προτρέπει τους πολίτες να βγάζουν φωτογραφία για ταυτότητα στους επαγγελματίες φωτογράφους (γιατί οι αστυνομικοί δεν είναι επαγγ. φωτογράφοι)!
- Απίστευτο: Η NASA κατέγραψε ανεμοστρόβιλο στον πλανήτη Άρη!
- Κυκλοφόρησε ο νέος φακός ArtraLab Nonikkor 24mm f/1.7!
- Δείτε εικόνες του επερχόμενου φακού Viltrox 20mm f/2.8!
- Άλλαξε η Κ.Υ.Α. για τις ταυτότητες: Η φωτογραφία μόνο στο myPhoto από επαγγελματίες φωτογράφους!
- myPhoto: Η διαδικασία που πρέπει να κάνει ο πολίτης πριν πάει στο αστυνομικό τμήμα!