Φωτογράφος εναντίον του VICE για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες;


Φωτογράφος εναντίον του VICE για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες;

Η ιστορία της φωτογράφου Jana Romanova εναντίον του VICE είναι από περίεργη μέχρι μοναδική.

Η φωτογράφος Jana Romanova είχε φιλοξενηθεί από το VICE σε ένα άρθρο συνέντευξη και αφιέρωμα στη δουλειά της το 2012, με φωτογραφίες της από τη σειρά “Waiting”, όπου φωτογράφιζε ζευγάρια κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, τα οποία περίμεναν παιδί.

Τον Νοέμβριο του 2016, όπως αναφέρει η PDN η φωτογράφος κινήθηκε νομικά εναντίον του VICE γιατί χρησιμοποίησε μία φωτογραφία της από τη συγκεκριμένη σειρά στο άρθρο “What It’s Like to Be a Millennial in a Sexless Relationship”, υπόθεση για την οποία η Jana και το VICE ήρθαν σε συμβιβασμό.
Μάλιστα η εν λόγω φωτογραφία όπως δήλωσε η φωτογράφος δεν έχει σχέση με το θέμα του άρθρου, ενώ ο δικηγόρος της δήλωσε ότι το VICE είχε άδεια χρήσης των φωτογραφιών της σειράς μόνο για την συνέντευξη – άρθρο του 2012.

Vice-Romanova-sexless

Μόλις μερικούς μήνες μετά η Jana κινήθηκε εναντίον της γαλλικής ιστοσελίδας Motherboard (ανήκει στo VICE) γιατί χρησιμοποίησε μία άλλη εικόνα της από τη σειρά (εικόνα άρθρου), στο άρθρο “L’Amour Est Fou” (η αγάπη είναι περίεργη).

Και αυτή τη φορά η φωτογράφος λέει ότι η ιστοσελίδα δεν επικοινώνησε μαζί της για την χρήση της φωτογραφίας, ούτε αγοράστηκαν τα δικαιώματα χρήσης.

Η Jana έχει καταχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών της στο αντίστοιχο γραφείο των Η.Π.Α.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει εκ νέου συμβιβασμός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

PDN
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!