Φωτογράφος απαθανάτισε πολική κουκουβάγια με πορτοκαλί φτερά!


Φωτογράφος απαθανάτισε πολική κουκουβάγια με πορτοκαλί φτερά!

Φωτογράφος άγριας ζωής εντόπισε και απαθανάτισε μια ασυνήθιστη κουκουβάγια με πορτοκαλί φτερά.

Οι κουκουβάγιες του χιονιού (ή αλλιώς πολικές κουκουβάγιες) ζουν στην αρκτική τούνδρα όπου το κατάλευκο φτέρωμά τους τις καθιστά δυσδιάκριτες μέσα στο λευκό σκηνικό. Ωστόσο, η φωτογράφος άγριας ζωής Julie Maggert εντόπισε και απαθανάτισε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη κουκουβάγια του χιονιού που έχει πορτοκαλί φτερά. Το σπάνιο αυτό πουλί εντοπίστηκε στην κομητεία Huron του Michigan και έχει μπερδέψει ακόμη και τους επιστήμονες λόγω του χρώματός του. Εν τω μεταξύ, αρκετοί κατηγορούν τη φωτογράφο ότι πρόκειται για εικόνες που δημιουργήθηκαν μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Η Maggert τονίζει ότι είναι αληθινές εικόνες και το μόνο που έχουν υποστεί είναι μια ελαφριά απλή επεξεργασία (αλλά όχι στο χρώμα όπως αναφέρει). Δείτε μια ακόμη εικόνα της πανέμορφης και ιδιαίτερης κουκουβάγιας με τις έντονες πορτοκαλί αποχρώσεις στα φτερά, αυτή τη φορά σε χαμηλή πτήση.

Το να απαθανατίσει τη συγκεκριμένη κουκουβάγια ήθελε αρκετή υπομονή. Η Maggert λέει ότι πέρασε πάνω από 28 ώρες καθισμένη στο αυτοκίνητό της με ένα ζευγάρι κιάλια αναζητώντας τη. Τις πρώτες δύο μέρες μάλιστα δεν τα κατάφερε και γύρισε στο σπίτι της απογοητευμένη. Η φωτογράφος πρόσθεσε το εξής:

Πρέπει να ευχαριστήσω τον σύζυγό μου που στέκεται πάντα δίπλα μου. Είναι πάντα πρόθυμος να με βοηθήσει να μεταφέρω τον φωτογραφικό εξοπλισμό μου, να οδηγήσει ή απλώς να είναι εκεί για υποστήριξη. Μπορέσαμε να γίνουμε μάρτυρες πολλών αξέχαστων περιπετειών μαζί λόγω του πάθους μου για τη φωτογραφία.

Πού οφείλετε όμως αυτό το ασυνήθιστο πορτοκαλί χρώμα σε μια τέτοια κουκουβάγια του χιονιού; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πορτοκαλί φτέρωμα της κουκουβάγιας ενδεχομένως να προκλήθηκε από μια γενετική μετάλλαξη. Ωστόσο, ορισμένοι ορνιθολόγοι αναφέρουν ότι οι ερευνητές της πολικής κουκουβάγιας (ειδικά στο παρελθόν) χρησιμοποιούσαν μπογιά με σπρέι για να μελετήσουν τα μεταναστευτικά τους μοτίβα. Οπότε ίσως η εν λόγω κουκουβάγια η οποία έχει το παρατσούκλι “Creamsicle” και “Rusty”, να ήρθε σε επαφή με κάποιο είδος βαφής. Υπάρχει ακόμη μια εκδοχή. Ο Δρ. Scott Weidensaul, συνιδρυτής του Project SNOWstorm, μιας εθελοντικής ερευνητικής ομάδας για τις πολικές κουκουβάγιες δήλωσε το εξής:

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι πρόκειται για το υγρό που χρησιμοποιείται για να ξεπαγώσει ένα αεροδρόμιο, καθώς ορισμένα σκευάσματα έχουν αυτό το κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα. Ίσως η κουκουβάγια ήρθε σε επαφή με αυτό.

Πάντως, η φωτογράφος λέει πως όποια και να είναι η εξήγηση, πρόκειται για ένα σπάνιο και όμορφο φαινόμενο, ενώ σχετικά με την υγεία του πουλιού, το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Michigan τονίζει ότι το πουλί είναι υγιές και δεν υπάρχουν σχέδια περί αιχμαλώτισης του για μελέτη, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως δεν αποδεχθεί ποτέ ποια είναι η επίσημη εξήγηση για το σπάνιο χρώμα στα φτερά.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.