Φωτογράφος καταφέρνει να απαθανατίσει λεοπάρδαλη του χιονιού να σκοτώνει θήραμα


Φωτογράφος καταφέρνει να απαθανατίσει λεοπάρδαλη του χιονιού να σκοτώνει θήραμα

Αν νομίζετε ότι ο πλανήτης Γη έχει εξερευνηθεί σε όλα τα σημεία του από τον άνθρωπο ή ότι τα πάντα έχουν φωτογραφηθεί τότε γελιέστε.

Για παράδειγμα θα σας αναφέρουμε την περίπτωση του φωτογράφου Adam Riley, ο οποίος πραγματοποιούσε ένα φωτογραφικό σαφάρι στα μέρη που ζει η λεοπάρδαλη του χιονιού, στο εθνικό πάρκο Hemis της Ινδίας, στα Ιμαλάια.
Ο Adam Riley όχι μόνο κατάφερε να συλλάβει με τον φωτογραφικό του φακό μία λεοπάρδαλη του χιονιού, αλλά σύμφωνα με το National Geographic κατάφερε να καταγράψει σε εικόνες, για πρώτη φορά στην ιστορία, την επιτυχημένη κυνηγετική προσπάθεια του σπάνιου αιλουροειδούς.

Για να δείτε καρέ καρέ την επιτυχημένη επίθεση της λεοπάρδαλης του χιονιού αλλά και να μάθετε όλη την ιστορία με λεπτομέρειες επισκεφτείτε το blog της εταιρείας στην οποία εργάζεται ο Riley εδώ.

Η λεοπάρδαλη του χιονιού, γνωστή και ως το γκρι φάντασμα των Ιμαλαϊων, είναι ένα από τα πιο σπάνια ζώα στην Γη. Στο εθνικό πάρκο Hemis υπολογίζεται ότι υπάρχουν μόλις 50 με 60 αντιπρόσωποι του είδους.
Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να εντοπίσουν έστω και φευγαλέα μία λεοπάρδαλη του χιονιού στην άγρια φύση και δεν τα κατάφεραν. Για παράδειγμα ο Peter Matthiessen στο βιβλίο του “Snow Leopard”, περιγράφει πως πέρασε δύο μήνες ψάχνοντας το συγκεκριμένο αιλουροειδές χωρίς να μπορέσει να εντοπίσει έστω μία.

Watching Snow Leopard

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!