Ακόμα ένας φωτογράφος έχασε τη ζωή του στο Αφγανιστάν


Ακόμα ένας φωτογράφος έχασε τη ζωή του στο Αφγανιστάν

Άσχημα τα νέα για τη φωτογραφική κοινότητα καθώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του φωτογράφου David Gilkey του NPR.

O David Gilkey σκοτώθηκε τη Κυριακή μαζί με τον Αφγανό διερμηνέα Zabihullah Tamanna και τον οδηγό του αυτοκινήτου τους, όταν δέχτηκαν βλήμα από όλμο.

Οι τρεις άντρες ήταν σε κομβόι του Αφγανικού Στρατού, στο οποίο συμμετείχαν αρκετά οχήματα.

Ο David Gilkey ήταν 50 χρονών και είχε βραβευτεί για το έργο του πολλές φορές, μεταξύ των οποίων με τα βραβεία George Polk Award το 2010, το Documentary Emmy το 2007 και τον τίτλο του Still Photographer of the Year το 2011.

Με τον φακό του κάλυψε το Αφγανιστάν (2001), το Ιράκ, τη Γάζα (2008-2009), το τέλος του Απαρτχάιντ στην Νότιο Αφρική, τον μεγάλο σεισμό της Αϊτής, τον λοιμό της Σομαλίας και την επιδημία του Έμπολα στη Λιβερία.

Στο παρακάτω video μιλάει για τη δουλειά του στην Αϊτή.

Διαβάστε περισσότερα για την διαδρομή του εδώ και δείτε το έργο του εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Killed in Action

Πηγή:

NPR
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!