Φωτογράφος χάνει όλες τις φωτογραφίες της μετά από κλοπή


Φωτογράφος χάνει όλες τις φωτογραφίες της μετά από κλοπή

Αυτό είναι μαζί με τον εξοπλισμό να του κλαπούν και όλες οι φωτογραφίες που έχει βγάλει στην καριέρα του.

Αυτό ακριβώς έπαθε η φωτογράφος Jennifer Little, όταν κλέφτης διέρρηξε το σπίτι της, κλέβοντας τις 8 μηχανές της και τους φακούς της και μαζί 21 σκληρούς δίσκους με όλες της τις φωτογραφίες.

Μέσα στους 21 σκληρούς δίσκους η φωτογράφος είχε 70.000 φωτογραφίες, ότι είχε βγάλει τα τελευταία 10 χρόνια.

Αν και η Jennifer εντόπισε σε μία υπαίθρια αγορά τη μία μηχανή της με 4 φακούς, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τους σκληρούς δίσκους με τις φωτογραφίες της.
Μάλιστα προσφέρει μεγάλη αμοιβή σε όποιον τις φέρει πίσω, με την υπόσχεση ότι δεν θα κάνει καμία ερώτηση για το που τις βρήκε.

Το περιστατικό αυτό μας υπενθυμίζει ότι δεν φτάνει να κάνουμε backup (αντίγραφο ασφαλείας) τις φωτογραφίες μας, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να διατηρούμε ένα από τα backup μας σε κάποιο άλλο χώρο από αυτόν που έχουμε το γραφείο μας, για να είμαστε εξασφαλισμένοι σε οποιαδήποτε περίπτωση (κλοπή, φυσική καταστροφή όπως σεισμός ή πλημμύρα).

Εσείς έχετε κάποιο ξεχωριστό backup σε κάποιο μέρος μακριά από το γραφείο που έχετε αρχικά αποθηκευμένες τις φωτογραφίες σας ή χρησιμοποιείτε κάποια cloud υπηρεσία για backup ή δεν έχετε μεριμνήσει για κάτι τέτοιο;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

CBS
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Φυσικά και δεν έχω μεριμνήσει να κάνω backup, παρά μόνο σε έναν εξωτερικό δίσκο :-)

  • #
    1

    distant backup

    Το ένα στο σπίτι μου (laptop και εξ δίσκος) και το άλλο στο χωριό (εξ δίσκος). Κάθε που παώ συγχρονίζω. Το λιγότερο σε 3-4 δίσκους βρίσκονται τα δεδομένα μου και νομίζω έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι.

    Κατά καιρούς και κανα DVD (γραμμένο όσο πιο αργά γίνεται) για σημαντικές στιγμές καθώς το DVD είναι διαφορετική τεχνολογίας (όχι μαγνητικό αλλα οπτικό) και ίσως στο χρόνο αποδώσει καλύτερα (αν και για χειρότερο το έχω).

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!