Ο φωτογράφος που πέταξε στα όρια του διαστήματος για να φωτογραφίσει ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο!

Τι θα κάνατε αν σας έλεγαν ότι πρέπει να πάτε στις παρυφές του διαστήματος για να φωτογραφίσετε ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο;
Η Petapixel έχει κάνει ένα ειδικό βίντεο αφιέρωμα, το οποίο ακολουθεί τον φωτογράφο Blair Bunting σε αυτή την ειδική αποστολή.
Οκτώ χρόνια συζητήσεων. Έξι μήνες εκπαίδευση. Δύο μέρες τελικής προετοιμασίας. Χρειάστηκαν πολλά για να δώσει στον φωτογράφο Blair Bunting δύο ώρες στην άκρη της ατμόσφαιρας της Γης για να πραγματοποιήσει την πρώτη φωτογράφιση στο διάστημα, όπου απαθανάτισε εικόνες που δεν έχουν ξαναγίνει και πιθανότατα δεν θα ξαναγίνουν ποτέ. Ελάτε μαζί μας σε αυτήν την απίστευτη περιπέτεια!
Στο Petapixel διαβάζουμε:
Είναι αδύνατο να εκτιμηθεί η δυσκολία αυτού που έχει πετύχει ο Bunting. Ενώ η φωτογράφιση τζετ από άλλα τζετ είναι απίστευτα δύσκολη, είναι κάτι που έχουν κάνει πολλοί υψηλά εκπαιδευμένοι φωτογράφοι και κινηματογραφιστές για δεκαετίες. Αλλά το U2 Dragon Lady είναι ένας εντελώς διαφορετικός τύπος τζετ.
Σχεδιασμένο από την Lockheed Skunk Works το 1955, το U2 είναι ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος υψηλού ύψους που υπηρετεί την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών για σχεδόν 70 χρόνια, παρέχοντας δυνατότητες συλλογής πληροφοριών σε όλο τον κόσμο από ύψος πάνω από 70.000 πόδια — περισσότερο από το διπλάσιο του υψόμετρου που πετάνε τα εμπορικά αεροσκάφη.
Σε αυτό το υψόμετρο, το περιβάλλον μόνο εχθρικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Εάν ένας πιλότος εκτιναχθεί από ένα παραδοσιακό μαχητικό αεροσκάφος, αναμένεται η επιβίωση. Η εκτίναξη από το U2 σε υψόμετρο είναι πιθανότατα μοιραία.
Το U2 πετά τόσο ψηλά που οι πιλότοι πρέπει να φορούν μια στολή πλήρους πίεσης – μια διαστημική στολή – για να επιβιώσουν. Χρειάζονται εκατοντάδες ώρες εκπαίδευσης για να αντέξεις ακόμα και σε υψόμετρο σε U2, πόσο μάλλον να το φωτογραφίσεις ή να εκτελέσεις οποιεσδήποτε εργασίες μέσα σε αυτό.
Πέρα από τις σωματικές δυσκολίες και την πρόκληση του χειρισμού μιας κάμερας ενώ φορούσα μια διαστημική στολή, υπήρχαν πραγματικές ψυχικές μάχες που θα έπρεπε να αντιμετωπίσω για να δω αυτό το έργο μέχρι την ολοκλήρωσή του. Τους επόμενους μήνες, σταμάτησα το ποτό, άρχισα να προπονούμαι τρεις φορές την εβδομάδα, άρχισα να διαλογίζομαι δύο φορές την ημέρα και συναντήθηκα με έναν ψυχολόγο για να σχηματίσω ένα σχέδιο που θα με κρατούσε συγκεντρωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης
Ίσως το πιο δύσκολο από όλα, απέρριψα όλες τις φωτογραφίσεις για να μπορέσω να αφιερώσω ό,τι είχα σε αυτήν. Δεν ήταν για τα χρήματα, καθώς δεν υπήρχαν. Αυτό ήταν ένα προσωπικό έργο από την αρχή.
εξηγεί ο Bunting στο Petapixel
Οι φωτογραφίες του Bunting, τις οποίες έβγαλε μέσα από ένα άλλο U2 (ήταν το πιο κοντινό ζευγάρι αεροπλάνων U2 που είχε έρθει ποτέ το ένα στο άλλο και έδινε στον Μπάντινγκ την προοπτική που χρειαζόταν για τις φωτογραφίες του) είναι πραγματικά συγκλονιστικές.





Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Fujifilm GFX 100 II: Διαθέσιμο νέο Firmware (ναι, ήδη!)
- Xiaomi 13T Pro: Ανακοινώθηκε με τριπλή κάμερα, με φακούς και φίλτρα από τη Leica
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων: Ενημέρωση για τη λήψη φωτογραφίας για την νέα ταυτότητα και το MyPhoto
- Αυτός είναι ο Nikon Plena που θα ανακοινωθεί αύριο!
- H Χiaomi Education παρουσιάζει το πρόγραμμα “Story in Sight” για την ενδυνάμωση της νέας γενιάς φωτογράφων και αφηγητών μέσω εικόνων
- Αναβάθμιση Firmware για τις Canon EOS R5, R6 II, R3, R8 και 1D X III