Άρθρο για βάπτιση προκαλεί την οργή των επαγγελματιών φωτογράφων


Άρθρο για βάπτιση προκαλεί την οργή των επαγγελματιών φωτογράφων

Την οργή των επαγγελματιών φωτογράφων προκάλεσε πρόσφατο άρθρο σε ιστοσελίδα για μαμάδες, που αφορά επιλογές για την βάπτιση ενός μωρού.

Το άρθρο με τίτλο “Ονειρεμένη βάφτιση χωρίς πολλά λεφτά; Γίνεται!” στο mama365.gr μιλάει για τις επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος για να μην ξοδέψει πολλά χρήματα για τη βάπτιση του μωρού του.

Ανάμεσα στα άλλα η αρθρογράφος προτείνει στους γονείς να επιστρατεύσουν τους φίλους/συγγενείς τους που ξέρουν ότι έχουν ταλέντο στην τέχνη αυτή και να αποφύγουν το κόστος ενός επαγγελματία φωτογράφου, που όπως αναφέρεται θα ζητήσει το λιγότερο 300 με 500 ευρώ.

Η συγκεκριμένη πρόταση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το άρθρο περιέχει φωτογραφίες επαγγελματιών φωτογράφων προκάλεσε την αντίδραση πολλών επαγγελματιών φωτογράφων που έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά.

Φυσικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι θεμιτό κάποιος να θέλει να κάνει οικονομία ή να διαθέσει τα χρήματα του εκεί που νομίζει.

Από εκεί και πέρα το αν κάποιος για τις σημαντικές στιγμές της ζωής του (όπως είναι ένας γάμος ή μία βάπτιση), επιλέγει να εμπιστευτεί ένα επαγγελματία φωτογράφο ή ένα φίλο/συγγενή που ασχολείται με τη φωτογραφία είναι μία προσωπική και σεβαστή επιλογή.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρθρογράφος προτείνει την επιλογή ενός φίλου ή συγγενή για να καλύψει μία βάπτιση, πλαισιώνοντας το άρθρο με φωτογραφίες επαγγελματιών και χωρίς να προειδοποιεί τους γονείς ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ μακριά από τις φωτογραφίες που βλέπουνε.

Προσωπικά έχοντας φωτογραφίσει πολλές βαπτίσεις και έχοντας δει και φωτογραφίες φίλων ή συγγενών μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το αποτέλεσμα που παράγει ένας επαγγελματίας είναι πολύ ανώτερο (φυσικά υπάρχουν και ερασιτέχνες φωτογράφοι που μπορούν να βγάλουν υψηλής ποιότητας φωτογραφίες). Αυτό οφείλεται στο ότι ένας επαγγελματίας φωτογράφος έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό, εκπαιδεύεται συνεχώς στο αντικείμενο του και έχει μεγάλη εμπειρία, ειδικά στη φωτογράφιση βάπτισης που είναι ένα δύσκολο θέμα (πολύ πιο δύσκολο από ένα γάμο).

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο και τις αντιδράσεις πολλών επαγγελματιών φωτογράφων εδώ.

Ποια είναι η γνώμη σας;

UPDATE: το κείμενο του άρθρου σχετικά με τις φωτογραφίες έχει αλλάξει: όμως τα χρήματα για φωτογραφίες και βίντεο από το μυστήριο δεν περισσεύουν, επιστρατεύστε τους φίλους σας! Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά με το αντίστοιχο ενός επαγγελματία. Τουλάχιστον, όμως, δεν θα μείνουν κενές οι κορνίζες σας!”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

5 σχόλια

  • #
    1

    Διαβαζωντας τα σχολια κατω απο το αρθρο μου ερχεται η εντυπωση οτι αυτοι που σχολιαζουν ετσι ζουν εκτος πραγματικοτητας, οταν ο αλλος δεν εχει χρηματα το πρωτο που θα κοψει – καλως ή κακως – ειναι τον φωτογραφο. Θα ερθουν πολλοι και θα πουν αν δεν εχει χρηματα καλυτερα να μην κανει βαφτισια, η απαντηση ειναι οτι σιγουρα προτιμαει να ζησει τις στιγμες εκει παρα να τις αποτυπωσει και σιγουρα ενας ταλαντουχος ερασιτεχνης μπορει να βγαλει αρκετα ικανοποιητικες φωτογραφιες. Το ολο θεμα μετα ξεφευγει και αντι να σχολιαζουν την ουσια δηλαδη την επιλογη του γονεα να μην παρει επαγγελματια φωτογραφο τα ριχνουν στον αρθογραφο που εγραψε τετοιο αρθρο (που εννοειτε κακως βαζει φωτογραφιες χωρις αδεια).

    • #
      1

      Παναγιώτη το θέμα για μένα δεν είναι τι προτείνει. Απλά εφόσον προτείνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να πει τα υπέρ και τα κατά της πρότασης του. Βάζοντας φωτογραφίες επαγγελματιών φωτογράφων από βαπτίσεις για μένα φαίνεται ότι είτε επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, που σαφέστατα δεν μπορεί να είναι το ίδιο.
      ως επαγγελματίας φωτογράφος θεωρώ ότι θα έπρεπε να τονίσει ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον ερασιτέχνη που θα μπορέσει να δώσει παρόμοιες εικόνες με ένα επαγγελματία, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν εκεί έξω τέτοιοι, απλά σίγουρα δεν έχει κάθε ζευγάρι που ετοιμάζει την βάπτιση του και κάποιον τέτοιο στον κύκλο του.

  • #
    1

    Καλημέρα,
    θεωρώ ότι η όποια συζήτηση για το θέμα της κάλυψης των μυστηρίων από επαγγελματίες δεν θα πρέπει να εκκινείται από τέτοια άρθρα. Απλώς δημιουργούνται εντυπώσεις.
    Το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα είναι πολύ σοβαρό. Εξίσου σοβαρή είναι και η αναλγησία της πολιτείας που φορολογεί εξοντωτικά τον ελεύθερο επαγγελματία φωτογράφο.
    Τρόπος να λυθεί το πρόβλημα δεν υπάρχει, αλλά σαφέστατα δεν αποτελεί λύση να βάζουμε δύο θύματα σε έναν άνισο αγώνα με την πολιτεία, να μαλώνουν μεταξύ τους.
    Εάν κάποιος δεν έχει χρήματα για την βάπτιση του παιδιού του, είναι φυσικό να καταφύγει σε τέτοιες λύσεις, φίλων που μπορεί να μην είναι επαγγελματίες με την βούλα της εφορίας, αλλά μπορούν κάλλιστα να κάνουν λήψεις ισάξιες επαγγελματιών.
    Το ατυχές και αντιδεοντολογικό στο άρθρο όπως εντοπίζεται, είναι η χρήση φωτογραφιών από σάιτ επαγγελματιών φωτογράφων. Αυτά μόνον.
    με εκτίμηση
    Βασίλης

  • #
    1

    Για το φωτογράφο δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα ενώ υπάρχουν για μπαλόνια, στολισμούς εκκλησιών τύπου Χόλιγουντ, catering, τούρτες, γλέντια, μέχρι κλόουν και σόου με ταχυδακτυλουργούς και άλλα τέτοια νόστιμα! Φαντασία μου πλανεύτρα που λένε! Χα, χα, χα!

  • #
    1

    συμφωνο απολυτα με τον Σ.Χ..ειναι ακριβως οπως τα γραφει για φρου φρου και αρωματα εχουμε λεφτα …για τα αλλα..οχι….

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!