Φωτογράφοι στα όρια του θανάτου, αποθανατίζουν το ταξίδι της λάβας στη θάλασσα


Φωτογράφοι στα όρια του θανάτου, αποθανατίζουν το ταξίδι της λάβας στη θάλασσα

Η εικόνα του άρθρου μπορεί να προκαλέσει ΣΟΚ και ΔΕΟΣ!  Ειδικά όταν σκεφτεί κάποιος που βρέθηκε ο φωτογράφος για να την τραβήξει! 

Αυτή είναι η ζωή των CJ Kale και Nick Selway,  οι οποίοι φωτογραφίζουν τα ηφαίστεια της Χαβάης, και την καυτή λάβα τους.

Η φωτογραφία που βλέπετε, όπως και πολλές άλλες στην ιστοσελίδα Lava Light Galleries, έχει τραβηχτεί μέσα στο νερό σε απόσταση αναπνοής από λάβα που χύνεται στην θάλασσα και σε σημεία που το νερό πλησιάζει επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες (σε απόσταση λιγότερη των 10 μέτρων το νερό φτάνει σε σημείο βρασμού).
Οι δύο φίλοι φωτογραφίζουν μαζί τα ηφαίστεια και προσφέρουν εκπληκτικές εικόνες. Τις περισσότερες φορές το κάνουν με κίνδυνο να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν.  Ο Kale π.χ. έπεσε από 6 μέτρα μεταφέροντας 19 κιλά εξοπλισμό και συνθλίβοντας το πόδι του, όταν η ψυχρή λάβα στην οποία περπατούσε άνοιξε και τον κατάπιε. Αναγκάστηκε να δέσει το τραυματισμένο πόδι σε τρίποδο με φωτογραφικούς ιμάντες και να διανύσει 3,5 χιλιόμετρα σε δύσκολο έδαφος για να βρεθεί πίσω σε ασφαλές μέρος.  Παρόλα αυτά οι δύο φίλοι ανταμείβονται με μοναδικές εικόνες, που μόνο θαυμασμό μπορούν να προκαλέσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Εθισμένοι με την φωτογράφηση.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!