Ανακαλύφθηκε φιλμ του φωτογράφου που σκοτώθηκε στην έκρηξη του ηφαιστείου της Αγίας Ελένης


Ανακαλύφθηκε φιλμ του φωτογράφου που σκοτώθηκε στην έκρηξη του ηφαιστείου της Αγίας Ελένης

To 1980 το ηφαίστειο του όρους της Αγίας Ελένης στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες εξερράγη σκορπίζοντας λάβα και σκοτώνοντας 57 ανθρώπους.

Ανάμεσα τους ήταν και ο φωτορεπόρτερ Reid Blackburn, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για να καλύψει την επερχόμενη έκρηξη για λογαριασμό της εφημερίδας Columbian, του National Geographic και της Γεωλογικής υπηρεσίας των Η.Π.Α.
Ο Blackburn αγαπούσε το όρος της Αγίας Ελένης και το είχε επισκεφτεί πολλές φορές. Στις 18 Μαΐου του 1980 και ενώ ο Blackburn βρισκόταν στην περιοχή φωτογραφίζοντας, το ηφαίστειο εξερράγει.
Το αυτοκίνητο και το σώμα του φωτορεπόρτερ βρέθηκαν 4 ημέρες μετά την έκρηξη, ενώ η μηχανή του βρέθηκε μία εβδομάδα αργότερα, με το υλικό κατεστραμμένο και αδύνατο να αποκατασταθεί. Η ηφαιστειακή σκόνη είχε καλύψει το αυτοκίνητο και είχε εισέλθει από τα σπασμένα παράθυρα προκαλώντας τον τραγικό θάνατο του Blackburn, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή είχαν καταστρέψει ότι είχε αποτυπώσει με την μηχανή του.

Πριν μερικές ημέρες η βοηθός φωτογράφου της εφημερίδας Columbian, Linda Lutes, ανακάλυψε σε ένα κουτί, ένα φιλμ του Blackburn, το οποίο δεν είχε εμφανιστεί και περιείχε φωτογραφίες του βουνού πριν την έκρηξη του. Οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί από αεροπλάνο.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και το άρθρο μας για την ανακάλυψη χαμένων φωτογραφιών στην Ανταρκτική μετά από 100 χρόνια.

Ο Reid Blackburn

Ο Reid Blackburn

Η μηχανή του Reid Blackburn μετά την έκρηξη

Η μηχανή του Reid Blackburn μετά την έκρηξη

Φωτογραφία του Όρους της Αγίας Ελένης 5 εβδομάδες πριν την έκρηξη. Reid Blackburn

Φωτογραφία του Όρους της Αγίας Ελένης 5 εβδομάδες πριν την έκρηξη. Reid Blackburn

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Columbian
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!