Πωλήθηκε φωτογραφικό λεύκωμα για 400.000€!


Πωλήθηκε φωτογραφικό λεύκωμα για 400.000€!

Το μεγαλύτερο φωτογραφικό λεύκωμα πουλήθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο στην Bonhams Book, Maps, Manuscripts and Historical Photographs sale για 400.000€!!!! Το λεύκωμα περιέχει 20 φωτογραφίες από την Αίγυπτο, το Σινά και την Ιερουσαλήμ, του διάσημου Βρετανού φωτογράφου Francis Frith.  Κάθε μία φωτογραφία είναι διάστασης 30 in x 21 in (77cms x 55cms) και στην διπλανή φωτογραφία μπορείτε να δείτε το μέγεθος της φωτογραφίας σε σχέση με μία DSLR της Canon!
Εκδόθηκε το 1858 και για την δημιουργία των φωτογραφιών ο Frith κουβαλούσε μαζί του μεγάλες μηχανές, τον σκοτεινό του θάλαμο, χημικά και τόνους εξοπλισμού!  Αν και αρχικά εκτιμήθηκε ότι θα πωληθεί μόνο για 60.000€ με 85.000€ τελικά έφτασε περίπου τα 400.000€!
πηγή: www.petapixel.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!