Ένας φωτογράφος, ένας Αιθίοπας και ο αγώνας τους για την σωτηρία δεκάδων παιδιών ενάντια στην παράδοση Mingi


Ένας φωτογράφος, ένας Αιθίοπας και ο αγώνας τους για την σωτηρία δεκάδων παιδιών ενάντια στην παράδοση Mingi

Ο φωτογράφος John Rowe φωτογραφίζει για πολλά χρόνια στην αφρικανική ήπειρο και συγκεκριμένα στην Αιθιοπία. Πολλές φορές έχει έρθει αντιμέτωπος με πολλές δεισιδαιμονίες των τοπικών φυλών αλλά η χειρότερη από όλες είναι η παράδοση Mingi στην κοιλάδα του ποταμού Omo.

Όσα μωρά θεωρούνται Mingi από τις φυλές της συγκεκριμένης περιοχής, απομακρύνονται από τις οικογένειες τους και δολοφονούνται με βάναυσο τρόπο. Βάση της παράδοσης αυτών των φυλών ένα Mingi παιδί φέρνει κακοτυχία στην οικογένεια του και στην φυλή του. Και πως ανακηρύσσετε ένα παιδί Mingi; Τρεις τρόποι υπάρχουν:
– το μωρό να βγάλει πρώτα τα πάνω δόντια αντί για τα κάτω
– η μητέρα του να μείνει έγκυος πριν τον γάμο
– η μητέρα του να μην λάβει τρεις ευχές από τους γηραιότερους της φυλής

Ο Αιθίοπας Lale Labuko, μέλος των φυλών της περιοχής και οδηγός του John Rowe στα ταξίδια του στην χώρα, έχοντας χάσει τις δύο μεγαλύτερες αδερφές του με την εφαρμογή της παράδοσης Mingi, ένωσε τις δυνάμεις του με τον φωτογράφο για να προσπαθήσουν να καταργήσουν αυτή την απαράδεκτη παράδοση. Μαζί τους ένωσαν τις δυνάμεις τους και άλλοι όπως ο σπουδαίος φωτογράφος Steve McCurry.

Οι προσπάθειες τους τελικά πέτυχαν εν μέρει καθώς η παράδοση σταμάτησε επίσημα το 2012, χωρίς όμως να εξαλειφθεί τελείως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Great Photographers John Rowe

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!