«Φωτογραφία και Ιστορία», στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης


«Φωτογραφία και Ιστορία», στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Φωτογραφία και Ιστορία».

Εκδήλωση λόγου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ «Φωτογραφία και Ιστορία»

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, 19:30

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ, διοργανώνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 19:30, εκδήλωση λόγου με τίτλο «Φωτογραφία και Ιστορία».

Στην εκδήλωση θα τεθούν προς συζήτηση θέματα που αφορούν την πολυεπίπεδη σχέση της φωτογραφικής εικόνας με την Ιστορία. Ξεδιπλώνοντας τη σχέση της με την Ιστορία και την Ιστορία της Τέχνης, θα εξεταστεί ακόμη η χρήση φωτογραφιών, όπως αυτές της έκθεσης «Πορτραίτα Ιστορίας», ως διδακτικό υλικό στην υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς και η ανάδειξη της φωτογραφίας από μέσο εικονογράφησης της Ιστορίας σε ιστοριογραφικό μέσο. Ακόμη θα συζητηθεί η σημασία των νέων τεχνολογιών στη διαμόρφωση του ιστορικού γίγνεσθαι, και η λεπτή ισορροπία στην περίπτωση της φωτογραφίας ανάμεσα στην αισθητική και στην πληροφορία.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

  • Η ιστορικός τέχνης Θάλεια Στεφανίδου
  • Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Σχολικής Παιδαγωγικής και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης

στο Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής -ΑΠΘ, Ελένη Χοντολίδου

  • Ο διευθυντής του ΜΦΘ Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του ΜΦΘ Μαρία Ζαμπέτη.

Info

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

(Αποθήκη Α΄, 1ος όροφος, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310 566716)

Τετάρτη 7 Ιουνίου, 19:30

Είσοδος ελεύθερη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!