Ο νόμος κάνει zoom στη φωτογραφία: Εκδήλωση σχετικά με την νομοθεσία και τη φωτογραφία


Ο νόμος κάνει zoom στη φωτογραφία: Εκδήλωση σχετικά με την νομοθεσία και τη φωτογραφία

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση σχετικά με τη νομοθεσία και τη φωτογραφία διοργανώνει στα Βριλήσσια η φωτογραφική ομάδα της φυσιολατρικής κίνησης «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ».

Η φωτογραφική ομάδα της φυσιολατρικής κίνησης «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στην εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο:
“Ο νόμος κάνει zoom στη φωτογραφία”.
Μπορώ να φωτογραφίζω ό,τι θέλω και όποιον θέλω;
Μπορούν να με φωτογραφίζουν χωρίς την άδειά μου;
Τι κάνω αν δω τη φωτογραφία μου δημοσιευμένη;
Μπορώ να χρησιμοποιήσω φωτογραφίες από το internet στην εργασία μου;
Γιατί μου απαγορεύουν να φωτογραφίσω μια βιτρίνα αφού στήθηκε για να τη βλέπουμε από το δρόμο;
Κάποιος που αλλοίωσε ηλεκτρονικά τη φωτογραφία μου, μπορεί να την οικειοποιηθεί;
Ποιος έχει τα δικαιώματα των φωτογραφιών που ανέβασα στα social media;
Τελικά με τόσες απαγορεύσεις, μόνο τοπία θα φωτογραφίζουμε;

Σε αυτά και άλλα πολλά θα μας απαντήσουν οι διακεκριμένοι νομικοί:
● Έλενα Σπυροπούλου, Δικηγόρος ΜΑ
● Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας
Ώρα έναρξης: 20:00
Χώρος: Αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος», Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια, με ελεύθερη είσοδο.

Σύντομα βιογραφικά ομιλητών:
Η Έλενα Σπυροπούλου ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2000 με εξειδίκευση σε θέματα Προσωπικών Δεδομένων, Πνευματικής Ιδιοκτησίας, και Νέων Τεχνολογιών. Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό δίκτυο δικηγόρων σε θέματα προσωπικών δεδομένων Privacy Europe, ήταν αρχισυντάκτρια της εβδομαδιαίας εκπομπής “Ψηφιακή Ελλάδα” στην ΕΤ1, συμμετείχε στην Ομάδα D.A.R.T. για την Ψηφιακή Ασφάλεια της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και έχει μεταφράσει στα ελληνικά τις άδειες ανοιχτού λογισμικού GPL και LGPL.
Περισσότερες πληροφορίες: www.elenaspiropoulou.gr

Ο κ. Θεόδωρος Χίου είναι δικηγόρος Αθηνών, Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου Στρασβούργου και ειδικός σύμβουλος επί θεμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας. Είναι ιδρυτής και διαχειριστής του δικηγορικού γραφείου «Δρ. Θεόδωρου Χίου & Συνεργατών» και του IPrights.GR, του πρώτου εξειδικευμένου ιστότοπου για το δίκαιο διανοητικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα. Είναι Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Paris 13/IdEF, συγγραφέας του έργου Copyright and Streaming και αρθρογραφεί τακτικά σε ελληνικά και ξένα νομικά περιοδικά.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.iprights.gr/profi

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo seminars
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!