Φωτορεπόρτερ στις Η.Π.Α. κερδίζει 45.000 δολάρια σε υπόθεση εναντίον της αστυνομίας


Φωτορεπόρτερ στις Η.Π.Α. κερδίζει 45.000 δολάρια σε υπόθεση εναντίον της αστυνομίας

Τον Ιούνιο του 2011 η φωτορεπόρτερ Mannie Garcia συνελήφθη από την αστυνομία της Montgomery County γιατί φωτογράφισε αστυνομικούς σε δημόσιο δρόμο.

Η Mannie κατηγορήθηκε για απρεπή συμπεριφορά, αλλά έξι μήνες μετά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.

Το καλοκαίρι του επόμενου έτους η φωτορεπόρτερ κινήθηκε εναντίον του αστυνομικού τμήματος και των αστυνομικών, για κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση των δικαιωμάτων της.

Σύμφωνα με τη μήνυση οι αστυνομικοί της έκαναν κεφαλοκλείδωμα και την πέταξαν αρκετές φορές στο έδαφος.

Επιπλέον ως αποτέλεσμα της σύλληψης της η Mannie έχασε τη διαπίστευση της για τον Λευκό Οίκο.

Η φωτορεπόρτερ με τη συμπαράσταση του National Press Photographers Association κατάφερε μετά από περίπου 5.5 χρόνια να δικαιωθεί και το δικαστήριο αποφάσισε να της δοθεί αποζημίωση 45.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με το σύνταγμα των Η.Π.Α. οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να καταγράφουν σε δημόσιο χώρο τις δραστηριότητες των σωμάτων ασφαλείας, όπως η αστυνομία, κάτι που όμως σε πολλές περιπτώσεις οι αστυνομικές αρχές δεν λαμβάνουν υπόψη τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photojournalism photojournalist
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!