Φωτορεπόρτερ ζητούν να υπάρχει κρυπτογράφηση των αρχείων μέσα στις μηχανές


Φωτορεπόρτερ ζητούν να υπάρχει κρυπτογράφηση των αρχείων μέσα στις μηχανές

Πάνω από 150 φωτορεπόρτερ, κινηματογραφιστές και άνθρωποι των media απέστειλαν επιστολή προς τους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών ζητώντας κάτι πολύ σημαντικό.

Αυτό δεν είναι άλλο από τη προσθήκη δυνατότητας κρυπτογράφησης των φωτογραφιών και videos μέσα στις μηχανές και κάμερες.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή η δυνατότητα αυτή είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια των ίδιων των φωτογράφων, αλλά και των πηγών τους, σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα η έλλειψη κρυπτογράφησης σημαίνει ότι όταν οι φωτογράφοι συλληφθούν από δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού ή πέσουν στα χέρια εγκληματικών στοιχείων, το υλικό τους βρίσκεται εκτεθειμένο και οι επιπτώσεις για τους ίδιους, τις πηγές τους ή τους ανθρώπους που περιλαμβάνονται στα πλάνα τους μπορεί να είναι μοιραίες.

Οι φωτογράφοι ζητούν να υπάρχει δυνατότητα κρυπτογράφησης του υλικού, όπως γίνεται σε smartphones, tablets και laptop.

Η επιστολή συντάχτηκε από την ιστοσελίδα Freedom Of The Press Foundation και έχει αποσταλεί σε Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Sony.

Διαβάστε όλη την επιστολή εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!