PhotoPhilanthropy Activist Awards 2013


PhotoPhilanthropy Activist Awards 2013

O σκοπός του PhotoPhilanthropy είναι να δημιουργήσει αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο, με όχημα τη φωτογραφία. Είναι ένας φωτογραφικός οργανισμός, που φέρνει σε επαφή φωτογράφους με μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο . Από αυτή την αλληλεπίδραση, προκύπτουν πολύ δυνατές φωτογραφικές ιστορίες μέσα από τις οποίες διευκολύνεται το έργο των οργανώσεων και δρομολογούνται κοινωνικές και περιβαλλοντικές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη. Το PhotoPhilanthropy προσπαθεί με κάθε τρόπο να διευκολύνει αυτές τις συνεργασίες, παρέχοντας την απαραίτητη υλικοτεχνική αλλά και επικοινωνιακή υποστήριξη.

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας δημιουργήθηκε το PhotoPhilanthropy Activist Award. Για να υπογραμμίσει το ότι η φωτογραφία μπορεί να τεκμηριώσει καταστάσεις, να αυξήσει την απήχηση τους στο κοινό και να ασκήσει επιρροή με τρόπο μοναδικό.

Στις μέχρι τώρα υπάρχουσες κατηγορίες (Professional, Amateur, Student Photographer) προστέθηκε φέτος και η κατηγορία Mobile Photography Award. Σε αυτή μπορούν να πάρουν μέρος όλοι όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό, ανεξάρτητα από την κύρια κατηγορία στην οποία διαγωνίζονται. Απλώς πρέπει να συμπληρώσετε την αντίστοιχη περιοχή της αίτησης, αν οι φωτογραφίες δημιουργήθηκαν με iPhone, Android, iPAd ή με ένα απλό κινητό τηλέφωνο.
Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος φωτογράφοι κάθε ηλικίας, γένους και εθνικότητας. Τα βραβεία της κάθε κατηγορίας έχουν ως εξής:
Professional Photographer: 15.000 δολάρια
Amateur Photographer: 2.000 δολάρια
Student Photographer: 2.000 δολάρια
και στην κατηγορία Mobile Photography Award: 2.000 δολάρια.

Η κάθε συμμετοχή μπορεί να αποτελείται από 7 έως 10 φωτογραφίες οι οποίες πρέπει να απεικονίζουν το έργο του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού με τον οποίο συνεργάστηκε ο φωτογράφος. Η συμμετοχή πρέπει να συνοδεύεται από ένα κείμενο (Photo Essay) το οποίο να περιγράφει την όλη διαδικασία της δημιουργίας του έργου. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μπορούν, αν θέλουν, να δουν το έργο τους σε κάποια από τις επόμενες εκθέσεις που θα διοργανώσει το PhotoPhilanthropy. Οι νικητές θα ανακοινωθούν το Μάρτιο του 2014.

Η νικήτρια για την κατηγορία Professional Photographer 2012 ήταν η Liz Hingley, με το έργο της The Jones Family, αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την οργάνωση Save the Children.

PhotoPhilanthropy Liz Hingley  2 Professional 2012

H Natasha Kharlamova συνεργάστηκε με με το κέντρο αποκατάστασης παιδιών Our Sunny World. Το έργο της Maxim’s People, της χάρισε τη νίκη στην κατηγορία Amateur Photographer 2012.

PhotoPhilanthropy Natasha Kharlamova Amnateur 2012

Τέλος, στην κατηγορία Student Photographer 2012, νικητής ανακηρύχτηκε ο Kai Löffelbein. Ο Löffelbein δημιούργησε το έργο Hidden Hong Kong- Housing Situation in HK σε συνεργασία με τον οργανισμό Society for Community Organization.

PhotoPhilanthropy Kai Löffelbein  Student 2012

Μπορείτε να δείτε όλους τους νικητές και φιναλίστ για το 2012, εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, η ιστοσελίδα του διαγωνισμού παρέχει όλες τις οδηγίες.
Για τυχόν ερωτήσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!