Phottix Odin II, νέες μονάδες ασύρματου ελέγχου για Flash


Phottix Odin II, νέες μονάδες ασύρματου ελέγχου για Flash

Οι νέες μονάδες Phottix Odin II (δέκτης και πομπός) επιτρέπουν τον TTL ασύρματο έλεγχο studio flash ή speedlight flash, δίνοντας την δυνατότητα δημιουργίας πέντε groups (A, B, C, D, E) και χρησιμοποιώντας συνολικά 32 κανάλια (στα 2.4 GHz, με εμβέλεια 100 μέτρων) ενώ και το περιβάλλον εργασίας έχει γίνει πιο φιλικό προς τον χρήστη.

Με την χρήση τους επιτυγχάνετε συγχρονισμός High Speed Sync στα 1/8.000 (αν το επιτρέπει η μηχανή) και manual ρύθμιση της δύναμης του flash από 1/1 ως 1/128. Επιπλέον στην λειτουργία TTL ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την δύναμη του flash μέσω βημάτων +/- 3EV.

Οι νέες μονάδες Phottix Odin II διαθέτουν LCD οθόνη για την ρύθμιση τους και επιτρέπουν τον έλεγχο πέντε καναλιών ή groups με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ η απενεργοποίηση ενός group έχει ως αποτέλεσμα την παύση της γραμμής του από την οθόνη. Επιπλέον είναι εξοπλισμένες με ειδική βοηθητική λάμπα υποβοήθησης της αυτόματης εστίασης.

Οι νέες μονάδες Odin II είναι συμβατές με το original Odin σύστημα, τα Phottix Mitros+ Speedlights, τα Indra360 και Indra500 TTL Studio flashes, τους δέκτες Strato και Strato II και την μονάδα Atlas II στην λειτουργία δέκτη.

Σύντομα θα διατεθούν νέα Firmware για τα Phottix Mitros+ και Phottix Indra360/500 ώστε να είναι απόλυτα συμβατά με τις νέες μονάδες.

Αρχικά οι δέκτες και πομποί Phottix Odin II θα είναι διαθέσιμοι για Canon και Nikon και αργότερα για Sony. Η τιμή του πομπού θα είναι στις 160 λίρες Αγγλίας και του δέκτη στις 125 λίρες Αγγλίας.

Διαβάστε περισσότερα για τον πομπό του συστήματος Phottix Odin II εδώ και για τον δέκτη εδώ.

Phottix Odin II

Phottix Odin II TTL Flash Trigger Transmitter

Phottix Odin II

Phottix Odin II TTL Flash Trigger Receiver

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Ωραία είναι αλλά όσο δεν λογικεύουν τις τιμές η Yongnuo θα είναι πρώτη επιλογή λόγο τιμής-ποιότητας.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!