Plants of the World Online: Μία βάση δεδομένων για όλα τα φυτά του κόσμου


Plants of the World Online: Μία βάση δεδομένων για όλα τα φυτά του κόσμου

Οι Royal Botanic Gardens του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασαν την βάση δεδομένων με τίτλο Plants of the World Online.

Όπως γίνεται κατανοητό και από την μετάφραση πρόκειται για μία βάση δεδομένων που περιέχει πληροφορίες για φυτά και αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 336.000 ονόματα φυτών με λεπτομερή περιγραφή για 32.400 και 19.700 εικόνες.

Η αναζήτηση γίνεται με το λατινικό ή κοινό όνομα του φυτού (μπορείτε να βάλετε Greece για να δείτε τα 5332 φυτά της χώρας μας που υπάρχουν στη βάση δεδομένων) και αυτή τη στιγμή περιέχει περισσότερες πληροφορίες για φυτά της Αφρικής.

Μέχρι το 2020 αναμένεται η βάση δεδομένων να έχει τις περισσότερες πληροφορίες για φυτά στον κόσμο.

Φυσικά η σελίδα Plants of the World Online είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για όσους φωτογραφίζουν φυτά.

Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Macro Photography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!