«Οροπέδιο» φωτογραφική έκθεση στο οροπέδιο Λασιθίου


«Οροπέδιο» φωτογραφική έκθεση στο οροπέδιο Λασιθίου

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το οροπέδιο Λασιθίου
Το πολιτιστικό κέντρο του Αγ. Κωνσταντίνου, στο οροπέδιο Λασιθίου, φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση των Μαίρη Χαιρετάκη και Πάνου Χαραλαμπίδη, με τίτλο «Οροπέδιο», η οποία αποτελεί τμήμα τής, εν εξελίξει δουλειάς των τελευταίων πέντε χρόνων.
Τα απομεινάρια των ανεμόμυλων, σύμβολα μιας περασμένης εποχής, βρίσκονται διάσπαρτα στο οροπέδιο και αναπόφευκτα το πρώτο συναίσθημα που προκαλούν, είναι λύπη και νοσταλγία, ακόμα και για τους νεότερους ή τους ξένους. Πώς μπορείς να νοσταλγήσεις κάτι που δεν έζησες; Πώς μπορείς να λυπάσαι για την απώλεια της εικόνας, που ποτέ δεν είδες; Αυτά τα συναισθήματα είναι το έναυσμα για να ξεκινήσει το ταξίδι που επιχειρούν οι δύο φωτογράφοι, αλλά σίγουρα, όχι ο τελικός προορισμός. Το αγροτικό τοπίο, περικυκλωμένο από τα βουνά της Δίκτης είναι πάντα επιβλητικό, και ως εκ τούτου, το έργο του φωτογράφου δύσκολο. Όμως, στο πρώτο φως της ημέρας, οι ανεμόμυλοι, η ομίχλη και τα δέντρα δημιουργούν παράξενες και αλληγορικές εικόνες. Οι δύο φωτογράφοι εκθέτουν μέρος της Α/Μ δουλειάς τους και επιχειρούν να μοιραστούν με το θεατή το ταξίδι τους στη μυστική ζωή των πραγμάτων τής ορεινής αυτής πεδιάδας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 3 Αυγούστου και ώρα 6:00 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις 16 Αυγούστου 2014 και θα είναι καθημερινά ανοιχτά, 9:00 π.μ. – 7:30 μ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!