Οι λαθροκυνηγοί χρησιμοποιούν φωτογραφίες για να βρίσκουν και να σκοτώνουν άγρια ζώα


Οι λαθροκυνηγοί χρησιμοποιούν φωτογραφίες για να βρίσκουν και να σκοτώνουν άγρια ζώα

Σύμφωνα λοιπόν με μία πινακίδα που υπάρχει σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων, ζητείται από όσους φωτογραφίζουν τα άγρια ζώα να απενεργοποιήσουν την δυνατότητα geotagging της συσκευής τους, δηλαδή την καταγραφή των γεωγραφικών συντεταγμένων στις οποίες βγήκε η φωτογραφία, αφού κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο τα ζώα.

Φαίνεται ότι οι λαθροκυνηγοί χρησιμοποιούν όσες εικόνες βρίσκουν οι οποίες έχουν και πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία που τραβήχτηκαν ώστε να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τα άγρια ζώα που απεικονίζονται.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες των Sunday Times λαθροκυνηγοί φτάνουν μέχρι το σημείο να στέλνουν ζευγάρια σε σαφάρι, δίνοντας τους ένα smartphone και ζητώντας τους απλά να φωτογραφίζουν τα άγρια ζώα. Με αυτό τον τρόπο αποκτούν πρόσβαση σε γεωγραφικές πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό των ζώων αυτών.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ακόμα και η φωτογράφιση ενός άγριου ζώου κοντά στην φωλιά του (π.χ. αρκούδα) μπορεί να το θέσει σε κίνδυνο, ειδικά αν στην φωτογραφία φαίνονται γεωφυσικά χαρακτηριστικά της τοποθεσίας.

Ως φωτογράφοι που αγαπάμε την άγρια ζωή πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι προτεραιότητα μας δεν πρέπει να είναι η λήψη μίας εικόνας αλλά η προστασία του είδους που φωτογραφίζουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!