PogoCam: Μία κάμερα που μπαίνει στα γυαλιά σας


PogoCam: Μία κάμερα που μπαίνει στα γυαλιά σας

Η αλήθεια είναι ότι τα διάφορα project που αφορούν γυαλιά με ενσωματωμένη κάμερα, όπως τα Google Glasses, δεν βρήκαν ανταπόκριση από το παγκόσμιο κοινό.

Ίσως το περίεργο του να έχεις πάντα στα γυαλιά σου μία κάμερα χωρίς να μπορείς να την αφαιρέσεις δεν αρέσει στον κόσμο, καθώς υπό συνθήκες μπορεί να φέρει μπλεξίματα, όπως όταν κάποιος τρίτος δει την κάμερα και δεν είναι από αυτούς που θέλουν να καταγραφούν.

Την λύση έρχεται να δώσει η νέα PogoCam, η οποία είναι μία κάμερα για γυαλιά που μπορεί να αφαιρεθεί ανά πάσα στιγμή.

Η εταιρεία πίσω από τη PogoCam δεν σχεδίασε τα δικά της γυαλιά-κάμερα αλλά αντί αυτού μία κάμερα που θα μπορεί να προσαρμοστεί σε γυαλιά διαφόρων κατασκευαστών, με τους οποίους εργάζεται ήδη για να φτιάξει τον κατάλληλο βραχίονα.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Richard Clompus παρουσίασε περίπου 30 διαφορετικά γυαλιά που μπορεί να προσαρμοστεί η κάμερα μέσω μαγνητών, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες εταιρείες κατασκευής γυαλιών συνεργάζονται για το project.

Όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της PogoCam αυτά δεν μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσιάζουν. Έχει ανάλυση 5 megapixels και μπορεί να καταγράψει video HD 720p. Δυστυχώς η χωρητικότητα της είναι μόλις για 100 φωτογραφίες ή 10 δευτερόλεπτα video ενώ δεν υπάρχει καμία ασύρματη δυνατότητα μεταφοράς των δεδομένων. Ακόμα η σύνδεση με τον Η/Υ γίνεται μέσω μίας ειδικής θήκης (η οποία στο μέλλον θα έχει και bluetooth).

H τιμή της αναμένουμε να είναι στα 129 δολάρια και θα είναι διαθέσιμη τον Μάρτιο του 2017, αν και με τα υπάρχοντα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν νομίζουμε να έχει επιτυχία.

PogoCam

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

PogoCam

Πηγή:

TheVerge
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!