Πολιτικό κόμμα στην Κύπρο ζητάει την κατοχύρωση του επαγγέλματος του φωτογράφου για την ασφάλεια των πολιτών


Πολιτικό κόμμα στην Κύπρο ζητάει την κατοχύρωση του επαγγέλματος του φωτογράφου για την ασφάλεια των πολιτών

Πολιτικό κόμμα στην Κύπρο θέλει την κατοχύρωση του επαγγέλματος του φωτογράφου για την ασφάλεια των πολιτών.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με αφορμή την σύλληψη του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο, ο οποίος παρίστανε τον φωτογράφο για να παρασύρει γυναίκες στον θάνατο τους, ζητάει να συζητηθεί στην Κυπριακή Βουλή πρόταση νόμου που αφορά την εγγραφή των φωτογράφων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:Δυστυχώς έχει αποδειχθεί με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το επάγγελμα του φωτογράφου έχει σχέση με θέματα ασφάλειας υγείας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμα και της ανθρώπινης ζωής.

Από ότι φαίνεται μάλιστα η πρόταση του συγκεκριμένου κόμματος στηρίζεται και σε επιστολή του Προέδρου του Παγκύπριου Σύνδεσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων Cyprus PPA προς την Επιτροπή Εργασίας της Κυπριακής Βουλής.

Εμείς από την πλευρά μας να τονίσουμε ότι το επάγγελμα ή η ιδιότητα του φωτογράφου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με θέματα ασφάλειας υγείας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμα και της ανθρώπινης ζωής. Το ότι κάποιος τρελός και επικίνδυνος μπορεί να δηλώνει φωτογράφος για να παρανομήσει ή να σκοτώσει δεν σημαίνει τίποτα, αφού κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο είδος καλλιτεχνικού επαγγέλματος ή οποιουδήποτε επαγγέλματος ή ιδιότητας για να το κάνει, π.χ. ζωγράφος, χορευτής ακόμα και αστυνομικός κτλ.

Κατά τη γνώμη μας είναι λάθος να στοχοποιείται το επάγγελμα του φωτογράφου με αυτό τον τρόπο. Επιπλέον το θέμα δεν αφορά την επαγγελματική φωτογραφία καθώς η ιδιότητα του φωτογράφου δεν είναι μόνο επαγγελματική, επομένως ένας επίδοξος δολοφόνος ή απατεώνας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει με ευκολία την ιδιότητα του ερασιτέχνη φωτογράφου για να προχωρήσει στα σχέδια του.

Διαβάστε την δημοσίευση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών:
Επιβάλλεται η άμεση συζήτηση νόμου για το επάγγελμα του φωτογράφου το οποίο είναι άμεσα συνυφασμένο με θέματα ασφάλειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Επιβάλλεται η άμεση συζήτηση νόμου για το επάγγελμα του φωτογράφου το οποίο είναι άμεσα συνυφασμένο με θέματα ασφάλειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Φακοντή, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητά την επίσπευση της συζήτησης της πρότασης νόμου που αφορά την εγγραφή των φωτογράφων, που κατέθεσε από τις 12/07/2012 ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης.

Η θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την κατοχύρωση του επαγγέλματος του φωτογράφου πλέον επιβάλλεται, καθώς τα τραγικά γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα με τον κατ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος στον ελεύθερο του χρόνο ασκούσε και το επάγγελμα του φωτογράφου και το οποίο χρησιμοποιούσε για να προσεγγίσει τα θύματα του, καταδεικνύουν την αδήριτη ανάγκη να ρυθμιστεί το συντομότερο δυνατό το επάγγελμα.

Δυστυχώς έχει αποδειχθεί με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το επάγγελμα του φωτογράφου έχει σχέση με θέματα ασφάλειας υγείας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , ακόμα και της ανθρώπινης ζωής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εργαζόμαστε προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση της εν λόγω πρότασης νόμου, μετά και από την έκκληση του Παγκύπριου Συνδέσμου Φωτογράφων. Εφόσον συζητηθεί η πρόταση θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση ώστε να ρυθμιστεί η κατοχύρωση του επαγγέλματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!