Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την Κατανάλωση από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την Κατανάλωση από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην έκθεση του Bραβείου Pictet με θέμα την Κατανάλωση
(A. Bardos, M. Daifu, R. Dijkstra, H. Hao, M. Henner, J. F. Herrán, B. Mikhailov, A. Oghobase, M. Schmidt, A. Sekula, L. Simmons)

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της PhotoBiennale 2014 θα υλοποιήσει την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 μέχρι τις 12:30 εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6- 12 ετών στην έκθεση Prix Pictet – Κατανάλωση που φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης, τηλ. 2310.483000). Το πρόγραμμα είναι δυνατό να το παρακολουθήσουν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.
Μέσα από επιλεγμένα έργα των φωτογράφων Adam Bartos, Motoyuki Daifu, Hong Hao θα συζητήσουμε για το φαινόμενο του καταναλωτισμού και θα διερευνήσουμε την έννοια της ανάγκης και της επιθυμίας, καθώς και τη σχέση μας με τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.
Τα παιδιά χρειάζεται να φέρουν μαζί τους 1-2 παλιά αντικείμενα που δεν τα θέλουν (π.χ. παιχνίδια που τα έχουν βαρεθεί ή έχουν χαλάσει, παλιά ρούχα ή αξεσουάρ, σουβενίρ από ταξίδια κλπ).
Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, μέχρι την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στις 14:00.
Μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΦΘ (τηλ: 2310.566716, email: educ.thmp@culture.gr).
Ακολουθεί χάρτης με πληροφορίες πρόσβασης στο ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!