PSEUDO Film Canister: Ευελπιστεί να μετατρέπει τις φιλμάτες μηχανές σε ψηφιακές


PSEUDO Film Canister: Ευελπιστεί να μετατρέπει τις φιλμάτες μηχανές σε ψηφιακές

Πως θα σας φαινόταν αν θα μπορούσατε να μετατρέψετε μία παλιά μηχανή σας που παίρνει film σε ψηφιακή;

To PSEUDO film canister είναι μία ιδέα του Dale Cullis για ένα κέλυφος film 35mm που θα επιτρέπει σε οποιαδήποτε παλιά μηχανή που δέχεται film των 35mm να βγάζει ψηφιακές φωτογραφίες.

Προς το παρόν υπάρχει μόνο η ιδέα της δημιουργία του και χρειάζονται περίπου 2.500 Λίρες Αγγλίας (μέσω της πλατφόρμας Indiegogo) για να δημιουργηθεί το πρώτο πρωτότυπο.

Το PSEUDO Film Canister θα έχει ενσωματωμένο WiFi (με ειδική εφαρμογή για σύνδεση σε smartphones) και υποδοχή για microSD, ένδειξη για μπαταρία (θα λειτουργεί με AA μπαταρίες ή κάποια μπαταρία για ρολόι), ενώ θα βασίζεται σε ένα αισθητήρα εικόνας που θα παίρνει θέση πίσω από το κλείστρο της μηχανής για να συλλάβει τις εικόνες (πιο πιθανό να είναι αισθητήρας μεγέθους APS-C ή MFT). Το ISO που θα είναι διαθέσιμο για τις φωτογραφίες που θα βγαίνουν θα είναι στα 100 ή 200, πολύ πιθανό χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής από τον χρήστη.

Για να παρακολουθήσετε το project ή να το στηρίξετε, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του δημιουργού του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Film photography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Αυτή η ιδέα είναι πάρα πολύ παλιά. Από την αρχή των εμπορικών ψηφιακών. Δεν προχώρησε λόγω φαντάζομαι τότε τεχνικών προβλημάτων. Τότε μάλιστα είχε και πρακτικό λόγο, καθώς σε λογική τιμή δεν υπήρχαν DSLR ενώ οι φιλμάτες που παροπλίζονταν ήταν εκατομμύρια. Τη συζητούσαμε την λύση θυμάμαι στις αρχές του 2000 (?) με ένα φίλο μου βλέποντας τις canon film slr μας να παροπλίζονται (εγω μια 500n αυτός μία 5)

    Σήμερα ΙΣΩΣ είναι εφικτή η λύση η παρουσία της λύσης αλλα όχι απλή υπόθεση ειδικά για το μέγεθος που θέλει να έχει ο αισθητήρας (ιδανικά FF άμα θέλει να λέγεται φιλμ αλλιώς θα γίνει μισή δουλειά). Πρέπει να είναι πάρα πολύ λεπτός όσο περίπου το φιλμ και αυτό δεν μου φαίνεται τόσο απλό.

    Μακάρι να βγει και να έχει λογικό κόστος ώστε για νοσταλγικούς και μόνο λόγους κάποιος να το χρησιμοποιήσει.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!