Relonch: Μία μηχανή που δεν έχει οθόνη, flash, ρυθμίσεις και δεν δέχεται κάρτα μνήμης


Relonch: Μία μηχανή που δεν έχει οθόνη, flash, ρυθμίσεις και δεν δέχεται κάρτα μνήμης

Η Relonch είναι ίσως το πιο περίεργο project για το 2016 καθώς είναι μία μηχανή που βασίζεται στη σύνδεση της με το internet.

H ομάδα πίσω από τη δημιουργία της μιλάει για μία μηχανή που λύνει το πρόβλημα όσων έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιούν DSLR λόγω των πολλών ρυθμίσεων τους, του μεγάλου τους μεγέθους και της δυσκολίας χρήσης.

Η Relonch (βασίζεται στο σύστημα NX της Samsung) έχει φακό 30mm f/2.0, δεν έχει καμία ρύθμιση και διαθέτει μόνο οφθαλμοσκόπιο και ένα κουμπί λήψης. Επιπλέον δεν έχει οθόνη, flash, zoom και ούτε δέχεται κάρτα μνήμης.

Αυτό που έχει η Relonch και δεν βρίσκουμε σε άλλες μηχανές είναι κάρτα SIM μέσω της οποίας οι φωτογραφίες που βγάζει ανεβαίνουν προς επεξεργασία στην cloud υπηρεσία της μηχανής. Εκεί επιλέγονται οι καλύτερες φωτογραφίες και δέχονται τη κατάλληλη επεξεργασία για να γίνουν ακόμα καλύτερες.

Η μηχανή συνοδεύεται από την εφαρμογή της για smartphones στην οποία ο φωτογράφος μπορεί να βλέπει τις φωτογραφίες που τράβηξε και βρίσκονται στο cloud (κάθε ημέρα βλέπει τις φωτογραφίες που τράβηξε την προηγούμενη).

Και ενώ θα νομίζαμε ότι η Relonch είναι μία οικονομική μηχανή, παρόλα αυτά η μηχανή μαζί με τη cloud υπηρεσία κοστίζει 99 δολάρια τον μήνα, δηλαδή περίπου 1.200 δολάρια το χρόνο (στην τιμή περιλαμβάνεται και ένα μηνιαίο photo book με τις αγαπημένες φωτογραφίες για κάθε μήνα).

Φυσικά το περίεργο project ακόμα δεν έχει ξεκινήσει αν και η μηχανή είναι διαθέσιμη για test drive και θα την βρείτε εδώ.

yellow_isometric

blue_back

blue_top

beige_right

black-red_front

black-yellow_back

orange_main-view

red_top

red_back

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Compact Digital Cameras Relonch

Πηγή:

Relonch
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!