Η ιστορία πίσω από την τρελή φωτογραφία Dali Atomicus


Η ιστορία πίσω από την τρελή φωτογραφία Dali Atomicus

Οι Salvador Dali και Philippe Halsman είχαν ένα πολύ καλό δέσιμο και μαζί έκαναν φωτογραφίες που θα τις έλεγε κανείς τρελές.

O Philippe Halsman έχει στο ενεργητικό του 101 εξώφυλλα για το περιοδικό LIFE και ήταν πολύ γνωστός για τα πορτραίτα του.

Από την άλλη ο Salvador Dali ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης με πρωτοποριακές και άλλοτε περίεργες ιδέες.

Στο video του Time μπορούμε να ακούσουμε την κόρη του Philippe Halsman για τη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών και για το πως, μετά από 26 προσπάθειες, δημιούργησαν μία από τις πιο γνωστές φωτογραφίες, με τίτλο Dali Atomicus.

Η φωτογραφία δεν είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας μίας φωτογραφίας. Τα αντικείμενα που φαίνονται είχαν κρεμαστεί από κλωστές. Η κόρη του Halsman ανέλαβε να πιάνει τις γάτες και μετά να τις στεγνώνει για την επόμενη προσπάθεια και η γυναίκα του Halsman κρατούσε την καρέκλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!