Το Samsung Galaxy Note 8 έπιασε το iPhone 8 Plus στην κορυφή της DxOMark


Το Samsung Galaxy Note 8 έπιασε το iPhone 8 Plus στην κορυφή της DxOMark

Πριν λίγες ημέρες είδαμε ότι το νέο iPhone 8 Plus στρογγυλοκάθησε στην κορυφή της κατάταξης των smartphones της DxOMark όσο αφορά την απόδοση της κάμερας του.

H DxOMark δοκίμασε και το νέο Samsung Galaxy Note 8, το οποίο έπιασε το iPhone 8 Plus στη κορυφή, συγκεντρώνοντας την ίδια βαθμολογία των 94 πόντων.

Το Samsung Galaxy Note 8 έχει μία κάμερα των 12 megapixels με ευρυγώνιο φακό στα 26mm (με f/1.7) και μία κάμερα των 12 megapixles με φακό των 52mm (f/2.4). Προσφέρει 2x οπτικό zoom και οπτικό σταθεροποιητή και βγάζει video σε ανάλυση 4Κ.

Όσο αφορά τη λήψη φωτογραφίας το Samsung Galaxy Note 8 είναι το πρώτο smartphone που συγκέντρωσε 100 πόντους, σπάζοντας οποιοδήποτε προηγούμενο ρεκόρ και ξεπερνώντας το Iphone 8 Plus για 4 πόντους.

To Samsung Galaxy Note 8 ξεχωρίζει ιδιαίτερα για την ποιότητα εικόνας όταν κάνεις zoom και για τον χαμηλό ψηφιακό θόρυβο σε υψηλά ISO, αλλά και για το ακριβές και γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης που χρησιμοποιεί.

Όσο αφορά το video η βαθμολογία του είναι 84 πόντους, κάτι που το βάζει πίσω από το Google Pixel που έχει 91 πόντους και τα iPhone 8 Plus και HTC U11 που έχουν 89 πόντους.

Στην ανάλυση της DxOMark έχουμε πολλές φωτογραφίες – δείγματα που δείχνουν την καλή απόδοση του Samsung Galaxy Note 8.

H λειτουργία του νέου smartphone της Samsung σε φως ημέρας είναι εξαιρετική με πολύ ωραία χρώματα και λεπτομέρειες αν και όπως αναφέρεται στη λειτουργία υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) δεν είναι το καλύτερο στην αγορά, αφού φαίνεται να χάνει στα υπερφωτισμένα σημεία μίας φωτογραφίας.

Όσο αφορά την λήψη σε εσωτερικό χώρο η νέα ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας είναι εξαιρετική, ενώ στην περίπτωση χρήσης του flash έχει καλά αποτελέσματα (με εμφάνιση σκιάς στις άκρες), ενώ φαίνεται να αποδίδει το ίδιο καλά και όταν το flash συνδυάζεται με άλλες φωτιστικές πηγές.

Η DxOMark υποστηρίζει ότι εκεί που ξεχωρίζει το νέο smartphone είναι το zoom όπου το 2x οπτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά καλό, κάνοντας το πολύ καλό στη λήψη πορτραίτων. Επιπλέον και το bokeh (θόλωμα φόντου) αποδίδει αρκετά καλά αν και όπως αναφέρεται μερικές φορές μπορεί να μην λειτουργήσει.

Διαβάστε το αναλυτικό review της DxOMark εδώ.

Θυμηθείτε το συγκριτικό video ανάμεσα στα Samsung Galaxy Note 8 και το iPhone 8 Plus.

Αναμένουμε με ανυπομονησία να δοκιμάσει η DxOMark το νέο iPhone X, το οποίο όπως λέει η Apple έχει καλύτερη κάμερα από τη σειρά 8.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!