DxOMark: το Samsung Galaxy S6 Edge Plus είναι το καλύτερο smartphone για φωτογραφία


DxOMark: το Samsung Galaxy S6 Edge Plus είναι το καλύτερο smartphone για φωτογραφία

To Samsung Galaxy S6 Edge Plus βρήκε εκεί το Sony Xperia Z5 , με το οποίο έπιασε την ίδια βαθμολογία και πλέον τα δύο smartphones μοιράζονται από κοινού τον θρόνο του καλύτερου φωτογραφικού smartphone.

To Samsung Galaxy S6, το οποίο έχει κάμερα ανάλυσης 16 Megapixel και φακό με f/1.9 (με οπτικό σταθεροποιητή) συγκέντρωσε και αυτό 87 βαθμούς, αποδίδοντας εξαιρετικά.

Σύμφωνα με την DxOMark η απόδοση των χρωμάτων και η ισορροπία λευκού λειτουργεί εξαιρετικά, ενώ εξαιρετικά τα πάει και στην καταγραφή λεπτομερειών, αν και υπό συνθήκες φαίνεται να εμφανίζει ψηφιακό θόρυβο, ακόμα και σε καλές φωτιστικές συνθήκες.

Tο Samsung Galaxy S6 Edge Plus αποδίδει εξαιρετικά και με τη χρήση flash, κυρίως όπου δεν υπάρχει φωτισμός για να το μπερδεύει.

Και όσο αφορά την αυτόματη εστίαση η DxOMark αναφέρει ότι είναι γρήγορη και ακριβής σε όλες σχεδόν τις φωτιστικές συνθήκες.

Όσο αφορά τη λήψη video η DxOMark λέει ότι το Samsung Galaxy S6 Edge Plus είναι πολύ δυνατό, καταγράφοντας εξαιρετικά τις λεπτομέρειες αν και σε χαμηλό φωτισμό έχουμε απώλεια στις λεπτομέρειες αυτές. Παρόλα αυτά όπως και στη λήψη φωτογραφιών η έκθεση είναι σωστή και η αυτόματη εστίαση σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Το πιο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι η αυτόματη εστίαση ζορίζεται όταν αλλάζουμε σκηνές σε χαμηλό φωτισμό.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus-1

Τη δεύτερη θέση της λίστας της DxOMark διατήρησε το Samsung Galaxy Note V και το Samsung S6 Edge με 86 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση ισοβαθμούν με 84 βαθμούς τα Apple iPhone 6s Plus, Google Nexus 6P και Moto Droid Turbo 2.

Διαβάστε το πλήρες review της DxOMark για το Samsung Galaxy S6 Edge Plus εδώ.

*Η ένσταση που διατυπώθηκε από πολλούς είναι ότι ο συνδυασμός της βαθμολογίας του Samsung Galaxy S6 Edge Plus σε φωτογραφία και video, 87 και 85, δίνει μέσο όρο 86 βαθμούς και όχι 87.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxOMark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!