Samsung, κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του NX


Samsung, κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του NX

Σε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα του 2015, δηλαδή στο αν η Samsung θα αποχωρήσει από την παραγωγή φωτογραφικών μηχανών, η απάντηση δεν ήρθε ούτε κατά τη διάρκεια του CES 2016.

Καμία ανακοίνωση από τη Samsung, καμία νέα μηχανή.

Βέβαια μπορεί κάποιος να πει: “Δεν είχαμε νέες μηχανές ούτε από άλλες εταιρείες, όπως οι Fujifilm Pentax, Leica, Sony”.

Βεβαίως και δεν είχαμε ανακοινώσεις νέων μηχανών ή έστω άλλων φωτογραφικών προϊόντων από όλες τις φωτογραφικές εταιρείες, αλλά η διαφορά είναι ότι για όλες τις άλλες εταιρείες ακούμε φήμες ή έχουμε διαρροές πληροφοριών για νέες μηχανές ή έστω φακούς.

Τι γίνεται λοιπόν με την Samsung;

Τελευταία ευκαιρία για την κορεατική εταιρεία, για να διαλύσει τις φήμες ότι τελικά δεν αντέχει τον ανταγωνισμό στο φωτογραφικό χώρο και προτιμά να επικεντρωθεί σε άλλους τομείς, όπως τα smartphones, είναι το CP+ της Γιοκοχάμα, στα τέλη Φεβρουαρίου. Και η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν φαίνονται καλά, καθώς δεν έχουμε κανένα νέο για κανένα νέο προϊόν από τη Samsung (υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να ελέγχουν 100% την διαρροή πληροφοριών για νέα προϊόντα).

Αν και τότε δεν δούμε κάτι πολύ δυνατό (δεν μιλάμε απλά για μία mirrorless μηχανή στο σύστημα NX), θα ξέρουμε ότι η Samsung δυστυχώς δεν έχει πάρει στα σοβαρά την δραστηριοποίηση της στο φωτογραφικό χώρο.
Μία εταιρεία που θέλει να μπει στο φωτογραφικό χώρο και να αποκτήσει το δικό της κοινό, δεν μπορεί να κάνει ένα ολόκληρο χρόνο να παρουσιάσει κάτι νέο στο σύστημα της.

Μένει να κάνουμε υπομονή καθώς σε περίπου πέντε εβδομάδες έρχεται το CP+ της Γιοκοχάμα και θα καταλάβουμε πολλά για τις προθέσεις της Samsung.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Samsung
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Δυστυχώς χρονια η Samsung υπήρξε ασυνεπής ,με αποχώρηση απο αγορές οπως η
    Πχ η ελληνική με printers αρχικά κ πρόσφατα με υπολογιστες.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!