ShareGrid, νέα ιστοσελίδα ενοικίασης εξοπλισμού μεταξύ φωτογράφων


ShareGrid, νέα ιστοσελίδα ενοικίασης εξοπλισμού μεταξύ φωτογράφων

Η αλήθεια είναι ότι η δυνατότητα δανεισμού φωτογραφικού εξοπλισμού στην χώρα μας είναι πολύ μικρή και οι λύσεις που έχουμε είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Επιπλέον ο φωτογράφος ή κινηματογραφιστής που θέλει να νοικιάζει φωτογραφικό ή βιντεοληπτικό εξοπλισμό μπορεί να βρει ελάχιστα πράγματα.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει στο εξωτερικό, όπου υπάρχουν εταιρείες κολοσσοί, από τους οποίους μπορεί κάποιος να νοικιάσει από μία Red μέχρι μία Nikon D4s ή μία Canon EOS-1D X ή ένα φακό 800mm.

Εκτός λοιπόν των εταιρειών που υπάρχουν εκτός Ελλάδας για ενοικίαση φωτογραφικού εξοπλισμού, η νέα υπηρεσία ShareGrid έρχεται για να μειώσει ακόμα περισσότερο το κόστος ενοικίασης για τους φωτογράφους.

Πρόκειται για μία ιδέα που βασίζεται στην ενοικίαση εξοπλισμού μεταξύ φωτογράφων.

Η ιστοσελίδα ShareGrid προσφέρει την δυνατότητα σε ένα φωτογράφο να “βγάλει” τον εξοπλισμό του προς ενοικίαση ή να νοικιάσει τον εξοπλισμό που θέλει από κάποιον άλλο φωτογράφο.
Ο φωτογράφος μπορεί να αναζητήσει στις σελίδες της ShareGrid τον εξοπλισμό που θέλει, να καταχωρήσει πότε και για πόσο διάστημα θέλει να τον νοικιάσει, να επιλέξει το είδος της ασφάλισης που επιθυμεί να γνωριστεί με τον φωτογράφο του οποίου τον εξοπλισμό επιθυμεί να νοικιάσει. Στην συνέχεια και μετά το πέρας της χρήσης του ενοικιαζόμενου εξοπλισμού, δεν έχει παρά να τον επιστρέψει και να βαθμολογηθεί από τον ιδιοκτήτη.
Η αμοιβή του φωτογράφου που νοικιάζει τον εξοπλισμό του πραγματοποιείται μετά την παραλαβή του εξοπλισμού του, μείον ένα ποσό που παρακρατείτε από την ιστοσελίδα.

Κάθε μέλος της ShareGrid πρέπει να δώσει τα στοιχεία του, μέσω της εγγραφής του στις βάσεις της ιστοσελίδας και παρέχοντας πληροφορίες όπως τον αριθμό του διαβατηρίου ή το διπλώμα οδήγησης ή την ταυτότητα του.

Η ShareGrid είναι μία νέα ιδέα που μένει να δούμε αν θα έχει επιτυχία, καθώς στηρίζεται πολύ στην εμπιστοσύνη μεταξύ των συναλλασσόμενων κάτι που είμαι αμφίβολο αν μπορεί να επιτευχθεί.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να μεταβείτε στην ShareGrid.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

ShareGrid

Πηγή:

ShareGrid
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!