DxOMark: Ο SIGMA 85mm f/1.4 DG HSM Art είναι ο κορυφαίος φακός για Nikon μηχανές


DxOMark: Ο SIGMA 85mm f/1.4 DG HSM Art είναι ο κορυφαίος φακός για Nikon μηχανές

H DxOMark τεστάρησε τον νέο SIGMA 85mm f/1.4 DG HSM Art σε Nikon μηχανές και αυτός έπιασε την κορυφή.

O SIGMA 85mm f/1.4 DG HSM Art κουμπωμένος στη Nikon D810 έπιασε βαθμολογία 50 πόντων, ξεπερνώντας ακόμα και τον Zeiss Milvus 1.4/85, αλλά και τους Zeiss Otus 1.4/55 και 1.4/85, ενώ “ξεπέρασε” και τον αντίστοιχο φακό της Nikon (o οποίος δεν τα πήγε καλά στα τεστ της DxOMark).

Sigma-85mm

Μάλιστα στην οξύτητα έπιασε το 100% των 36 P-Mpix, αποδίδοντας εξαιρετικά από άκρη σε άκρη και όχι μόνο στο κέντρο. H οξύτητα του είναι εξαιρετική ακόμα και στα διαφράγματα από f/2.8 μέχρι f/4, ενώ αποδίδει μέγιστα στο f/5.6, αρχίζοντας να έχει απώλειες λόγω diffraction από το f/8.

Επιπλέον έχει 0% στη παραμόρφωση και παρουσιάζει χαμηλό βινιετάρισμα.

Αν και ακριβός, ο πιο ακριβός για την ακρίβεια φακός της SIGMA καθώς πωλείται στα 1.199 ευρώ, ο νέος Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art δείχνει ότι η SIGMA κινείται σε εξαιρετικό δρόμο και βάζει πολύ δύσκολα στις μεγαλύτερες εταιρείες του φωτογραφικού χώρου.

Διαβάστε το review της DxOMark εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Sigma Sigma Lenses

Πηγή:

DxOMark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!