Αυτή είναι η φωτογραφία ενός ατόμου


Αυτή είναι η φωτογραφία ενός ατόμου

Η εικόνα που βλέπετε έχει τον τίτλο Single Atom in an Ion Trap και απεικονίζει ένα άτομο.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον David Nadlinger, στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κέρδισε τον διαγωνισμό φωτογραφίας του Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC).

Για τη λήψη της χρησιμοποιήθηκε μία Canon 5D Mark II DSLR με τον φακό Canon EF 50mm f/1.8, ειδικούς extension tubes και δύο μονάδες flash με color gels.

H απόσταση μεταξύ των δύο μεταλλικών ηλεκτροδίων που συγκρατούν το άτομο είναι μόλις 2 χιλιοστά, ενώ το μοβ φως που βλέπετε προέρχεται από το lazer και είναι αυτό το οποίο κάνει το άτομο ορατό στο μάτι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

EPSRC
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!