SkyWall100, ένα “μπαζούκα” για να κατεβάζεις drones από τον ουρανό


SkyWall100, ένα “μπαζούκα” για να κατεβάζεις drones από τον ουρανό

Μετά το Drone Catcher (drone που πετάει ειδικό δίχτυ), το DroneDefender (που κατεβάζει drones με ραδιοκύματα), το ειδικό αστυνομικό drone στην Ιαπωνία (που χρησιμοποιεί ειδικό δίχτυ) και την επιστράτευση αετών από την αστυνομία της Ολλανδίας έχουμε την εμφάνιση του συστήματος SkyWall100.

Δημιουργία της Βρετανικής εταιρείας OpenWorks Engineering, το SkyWall100 μοιάζει με μπαζούκα ή καλύτερα με Stinger (φορητό αντιαεροπορικό όπλο). Έχει οφθαλμοσκόπιο που ανιχνεύει το drone και μπορεί να δει αν αυτό απλά αιωρείται ή κινείται και υπολογίζει την απόσταση στην οποία βρίσκεται. Μπορεί να μεταφερθεί από ένα άτομο (ζυγίζει μόλις 10 κιλά) και πατώντας τη σκανδάλη του εκτοξεύει ένα βλήμα (χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα), το SP40, το οποίο αναπτύσσει ένα δίχτυ για να συλλάβει το drone. Εκτός του διχτυού το SP40 απελευθερώνει και ένα αλεξίπτωτο με το οποίο φέρνει στη γη με ασφάλεια το drone που συνέλαβε.

H εταιρεία προσφέρει και άλλα βλήματα, όπως το SP01 που είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς και το SP10 που έχει μόνο το δίχτυ.

Η εμβέλεια του SkyWall100 είναι 100 μέτρα, λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία αυτονομίας 10 ωρών, ενώ μπορεί να οπλιστεί άμεσα με νέο βλήμα για να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Οι τιμές του SkyWall100 και των βλημάτων που χρησιμοποιεί δεν έγιναν γνωστές.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones SkyWall100
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    100 μέτρα εμβέλεια τι να σου κάνουν ?Πεταμενα λεφτά εντελώς

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!