Snapshot Wisconsin: Το project που θα τοποθετήσει 5.000 κάμερες – παγίδες


Snapshot Wisconsin: Το project που θα τοποθετήσει 5.000 κάμερες – παγίδες

Το project Snapshot Wisconsin αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας της NASA με το Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison και της πολιτείας του Wisconsin.

Στόχος του project είναι η κάλυψη της συγκεκριμένης πολιτείας των Η.Π.Α. με 5.000, στρατηγικά τοποθετημένες, κάμερες-παγίδες, οι οποίες κάνουν αυτόματα λήψεις μόλις αντιληφθούν κίνηση.

Οι κάμερες-παγίδες χρησιμοποιούνται πολλά χρόνια από δασικές υπηρεσίες και φωτογράφους που θέλουν να καταγράψουν την άγρια ζωή ενός μέρους και στη συγκεκριμένη περίπτωση στόχος είναι τα ελάφια, οι αρκούδες, οι άλκες, τα κογιότ, οι ασβοί και οποιαδήποτε άλλη άγρια ζωή υπάρχει στη περιοχή.

Οι κάμερες-παγίδες τοποθετούνται καμουφλαρισμένες σε σημεία που διέρχονται άγρια ζώα και κοντά σε μέρη που υπάρχει νερό, ενώ το βράδυ χρησιμοποιούν υπέρυθρη τεχνολογία για να καταγράφουν εικόνες.

Μέχρι στιγμής έχουν αναπτυχθεί περίπου 500 κάμερες-παγίδες και αναμένεται σύντομα να φτάσουν τον αριθμό των 5.000, καλύπτοντας συνολικά έκταση 145.000 τετραγωνικών μέτρων.

Κάθε φωτογραφία θα έχει και δεδομένα GPS, ώστε να είναι δυνατή η ταύτιση τους με δεδομένα που θα δίνει η NASA μέσω των δορυφόρων της.

Τα εκατομμύρια των φωτογραφιών που θα συλλεχθούν θα αναλυθούν από εθελοντές μέσω της πλατφόρμας Zooniverse, οι οποίοι θα αναλάβουν να αναγνωρίσουν τα ζώα (αυτή τη στιγμή έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα πάνω από 8.000 εθελοντές).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography

Πηγή:

Engadget
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!