Νέος αλγόριθμος μετατρέπει πίνακες ζωγραφικής σε φωτογραφίες


Νέος αλγόριθμος μετατρέπει πίνακες ζωγραφικής σε φωτογραφίες

Μέχρι στιγμής έχουμε δει πολλά προγράμματα και εφαρμογές που μετατρέπουν φωτογραφίες σε ζωγραφιές και έργα τέχνης.

Αυτή τη φορά μία ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Berkeley (Jun-Yan Zhu, Taesung Park, Phillip Isola, Alexei A. Efros) ανέπτυξε ένα νέο αλγόριθμο που ανάμεσα στα άλλα μπορεί να μετατρέπει έργα ζωγραφικής σε εικόνες που φτάνουν κοντά στη φωτογραφική απεικόνιση.
Ο αλγόριθμος μαθαίνει ερευνώντας χιλιάδες φωτογραφίες στο Flickr και άλλα site με φωτογραφίες και προσπαθεί να υπολογίσει το τελικό αποτέλεσμα και αν και δεν προσφέρει τέλεια αποτελέσματα παρόλα αυτά φαίνεται να κάνει αρκετά καλή δουλειά.

Στην έρευνα που παρουσιάστηκε βλέπουμε πολλά έργα του Monet που έχουν μετατραπεί σε φωτογραφίες αλλά και φωτογραφίες που έχουν μετατραπεί σε εικόνες ζωγραφικής με την αισθητική των Monet, Van Gogh, Ukiyo-e, και Cezanne.

painting2photo

photo2painting

Ο νέος αλγόριθμος CycleGAN, δεν σταματάει εκεί καθώς μπορεί να μετατρέψει ένα καλοκαιρινό τοπίο σε χειμερινό ή τη φωτογραφία ενός αλόγου σε ζέβρα και το αντίθετο ή τη φωτογραφία ενός μήλου σε πορτοκάλι και το αντίθετο.

season

objects

Ακόμα παρουσιάζονται εικόνες στις οποίες το θόλωμα του φόντου (bokeh) έχει αυξηθεί.

photo_enhancement

Το μέλλον δείχνει ότι μας επιφυλάσσει ακόμα πολλές δυνατότητες στον χώρο του imaging καθώς οι ερευνητές καταφέρνουν πάντα να βρίσκουν κάτι που εντυπωσιάζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

UC Berkeley
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ | 10 Απριλίου 2017 στις 10:08

    Σε λίγο η ψηφιακή τεχνολογία θα υποκαταστήσει την τέχνη. Προς το παρόν αντιγράφει, μεταβάλλει, μετασχηματίζει, επαναδημιουργεί καμιά φορά, έργα τέχνης. Σε λίγο θα παράγονται έργα τέχνης, με τυχαίο τρόπο, ψηφιακά, ικανοποιώντας συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, μετά από έρευνες αγοράς, ανάλυσης ψυχολογικού προφίλ, μορφωτικού επιπέδου κλπ., με μοναδικό στόχο τις σχετικές πωλήσεις. Δεν θα υπάρχει αληθινός δημιουργός (ζωγράφος, φωτογράφος, ή και: ποιητής συγγραφέας…), αλλά εικονικός. Θα υπάρχουν μόνο “δημιουργικοί” πληροφορικάριοι. Ο κόσμος αλλάζει… Δε μας νοιάζει;
    Καλό Πάσχα!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!