H Sony εγκαταλείπει το A-mount και σκοτώνει τις DSLT μηχανές της;


H Sony εγκαταλείπει το A-mount και σκοτώνει τις DSLT μηχανές της;

Η αναμφίβολη επιτυχία των Full Frame μηχανών της mirrorless σειράς A (E-mount) φαίνεται ότι θα αποτελέσει τον επικήδειο των προσπαθειών της εταιρείας να μας δώσει DSLT μηχανές που θα μπορέσουν να χτυπήσουν τις DSLR μηχανές των Canon και Nikon.

Κάτι τέτοιο ίσως επιβεβαιώνεται και από την Sony του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία στο Twitter απαντώντας σε ερώτηση χρήστη για το αν σχεδιάζεται κάποια A-mount μηχανή έδωσε την απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στα σχέδια και ότι προτείνεται η χρήση των μηχανών της σειράς A7. Μάλιστα η εταιρεία προτείνει την χρήση των φακών για A-mount με την χρήση adapter στις μηχανές της σειράς A.

sony-a-mount

Ακριβώς την ίδια απάντηση έδωσε η Sony και σε κάποιον που ρώτησε στην Facebook Page της, αν το Sony A-mount σύστημα έχει καταργηθεί.

sony-a-mount-1

Αν και η Sony δεν ξεκαθαρίζει ακριβώς αν η σειρά των DSLT μηχανών με A-mount θα εξακολουθεί να αναπτύσσεται το πιο πιθανό και μετά αυτές τις δηλώσεις είναι ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη mirrorless αγορά, όπου φαίνεται να κυριαρχεί.

Χωρίς να είναι κάτι βέβαιο ο θάνατος του A-mount συστήματος, της συνέχειας δηλαδή του συστήματος της Minolta (την οποία είχε εξαγοράσει η Sony), φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ο χρόνος θα δείξει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Rumors Sony Sony Rumors

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    έτσι και αλλιώς δεν παρήγαγε DSLR αλλα SLT με το a-mount.

    Ένα δόγμα με αδυναμίες (0,5 στοπ χάσιμο, ευαισθησία σχεδίασης, σκόνη στον καθρέφτη, κτλ). Το σύστημα των SLT είναι δεδομένο ότι θα αποσύρονταν με την έλευση mirrorless καθώς δεν έχει
    τα πλεονεκτήματα τους (των mirrorless) δλδ όγκος/βάρος. Επιπλέον ούτε τα πλεονέκτημα των SLR έχει δλδ το OVF (οπτικό σκόπευτρο και αμεσότητα) άρα γιατί να υπάρχει. Είχε σαν πλεονέκτημα ότι ενώ ήταν με EVF εστίαζε ως DSLR (pd focus) το οποίο πλέον κάνουν και οι mirroless της Sony.

    Με άλλα λόγια ή θα έβγαζε (ξανά) DSLR η Sony ή δεν είχε νόημα το α-mount καθώς οι SLT παρήλθε ο “καιρός” τους. Νομίζω καθώς δεν μπορεί να ανταγωνισθεί τις DSLR του χώρου (canon, nikon) αποφάσισε να παίξει αποκλειστικά εκεί που είναι καλύτερη στις mirrorless.

    Και η Olympus το έχει κάνει στο παρελθόν να καταργήσει τις DSLR της και τους αντίστοιχους φακούς της οπότε η sony δεν είναι η μόνη..

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!