LensRentals: Αποσυναρμολόγησε τη Sony a7R III, βρήκε που έχει το πρόβλημα στεγανότητας


LensRentals: Αποσυναρμολόγησε τη Sony a7R III, βρήκε που έχει το πρόβλημα στεγανότητας

Όταν η Sony ανακοίνωσε τη νέα της mirrorless Sony a7R III μείναμε εντυπωσιασμένοι από τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Η νέα mirrorless είχε ότι έπρεπε να έχει μία μηχανή της εποχής της, ανάμεσα στα οποία δυνατότητα να αντέχει στη βαριά χρήση. Μάλιστα η πρόταση υπάρχει και στην σελίδα της μηχανής στην ιστοσελίδας της εταιρείας: Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, το μικρό, ελαφρύ σώμα της α7R III είναι αρκετά ανθεκτικό για βαριά χρήση.

Φαίνεται όμως ότι αν και η Sony έκανε γενικά καλή δουλειά με την νέα της mirrorless υπάρχει ένα θέμα με την αντοχή της μηχανής στο νερό και πρόσφατα είχαμε δει ότι η Sony a7R III δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα καλά σε τεστ νερού που έκανε η ιστοσελίδα ImagingResource.

H ιστοσελίδα LensRentals (μεγάλη εταιρεία ενοικίασης φωτογραφικού εξοπλισμού στις Η.Π.Α.), όπως συνηθίζει, αποσυναρμολόγησε μία Sony a7R III και ανακάλυψε ότι αν και η Sony έκανα πολύ καλύτερη δουλειά στην στεγανότητα της μηχανής σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα, αυτή η δουλειά περιορίζεται στην επάνω μεριά της, και δυστυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερη φροντίδα στο κάτω μέρος της μηχανής.

Ο τεχνικός που έκανε την αποσυναρμολόγηση, Roger Cicala, αναφέρει ότι στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει αρκετές Sony μηχανές, της σειράς A7, που έπαθαν ζημιά από νερό και έχοντας γνώση που υπήρχε το πρόβλημα ήθελε να δει αν η ιαπωνική εταιρεία έκανε βελτιώσεις στη νέα της μηχανή.

Από την αποσυναρμολόγηση ο Roger ανακάλυψε ότι αν και το καπάκι της υποδοχής των καρτών μνήμης είχε στεγανοποιηθεί κατάλληλα, δεν υπήρχε κατάλληλη φροντίδα στεγανότητας στο καπάκι της μπαταρίας, σημείο στο οποίο είχε πρόβλημα και η Sony A7S II. Επιπλέον ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε φροντίδα στη στεγανότητα του κάτω μέρους της μηχανής, παρόλο που περίμενε να υπάρχει βελτίωση στο κομμάτι αυτό, εφόσον προηγούμενα μοντέλα είχαν θέμα στο συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα αναφέρει ότι η υποδοχή για το τριπόδι μπορεί να αφήσει το νερό να μπει στη μηχανή.

Επιπλέον ο Roger αναφέρει ένα θέμα με την υποδοχή του τριποδιού (κάτι που από ότι φαίνεται έχει ξανασυναντήσει και σε άλλες μηχανές), η οποία καταλήγει σε μία λεπτή πιεσμένη πλάκα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι αν ένα τριπόδι έχει μακριά βίδα, υπάρχει πιθανότητα να αποκολληθεί η πλάκα και να μείνει μέσα στη μηχανή, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Ο Roger δηλώνει απογοητευμένος από το κάτω μέρος της μηχανής “In case you can’t tell, I’m pretty unhappy with the bottom design of the Sony A7rIII. There’s absolutely no protection or improvement over the Sony A7rII”.

Ο Roger καταλήγει ότι αν και η Sony a7R III έχει πολύ καλή στεγανοποίηση στο πάνω μέρος της (αναφέρει ότι είναι τόσο καλή όσο και άλλες μηχανές που έχει ανοίξει, αφήνοντας έξω την Pentax η οποία φημίζεται για την τέλεια στεγανοποίηση της και της οποίας μηχανές δεν έχει ανοίξει), το κάτω μέρος δεν προστατεύεται.

Οι σχεδιαστές της Sony προφανώς και σκεπτόμενοι ότι το νερό της βροχής έρχεται από πάνω δεν φρόντισαν το κάτω μέρος της μηχανής, κάτι που όμως δεν είναι σωστό, καθώς πολλές φορές βρισκόμαστε σε περιοχές με πολύ υγρασία ή χρειάζεται να αφήσουμε τη μηχανή στο έδαφος για λίγο ή κάποιος μπορεί να χύσει κάτι υγρό στο τραπέζι που έχουμε αφήσει τη μηχανή μας.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της αποσυναρμολόγησης της Sony A7R III εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!