Η Sony αγοράζει εργοστάσιο της Renesas για να αυξήσει την παραγωγή CMOS αισθητήρων

Η Sony ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το εργοστάσιο Tsuruoka της Renesas, το οποίο μέχρι σήμερα παρήγαγε chip για τη Nintendo.
Ως γνωστόν η Sony πάει πολύ καλά στην κατασκευή και παραγωγή αισθητήρων για φωτογραφικές μηχανές, τεχνολογίας CMOS και η κίνηση της αποσκοπεί στην αύξηση του αριθμού αισθητήρων που παράγει, ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση που προβλέπεται και από την έκρηξη της αγοράς των smartphones και tablets. Με την προσθήκη του νέου εργοστασίου η Sony θα μπορεί να παράγει 75.000 μονάδες (από 60.000 μονάδες).
Η συνολική επένδυση αναμένεται να “πιάσει” τα 35 δισεκατομμύρια Γιεν, 7.5 από τα οποία θα δαπανηθούν για την αγορά του εργοστασίου.
Η Sony ήδη “δανείζει” τους αισθητήρες της σε άλλες εταιρείες όπως για παράδειγμα στη Phase One για την νέα της ψηφιακή πλάτη Phase One IQ250.