SonyAlphaRumors: Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να λύσει η Sony


SonyAlphaRumors: Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να λύσει η Sony

Φαίνεται ότι ένα νέο πρόβλημα παρουσιάστηκε όσο αφορά τις μηχανές της Sony και έχει να κάνει με την διαδικασία αναβάθμισης του Firmware τους.

Σε άρθρο της ιστοσελίδας Petapixel ο Lloyd Chambers, ειδικός στη φωτογραφία και το λογισμικό, αναφέρει ότι η Sony δημιουργεί σημαντικό κενό ασφαλείας με τον τρόπο που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες των Sony μηχανών να αναβαθμίσουν το Firmware των μηχανών τους μέσω λογισμικού στον Η/Υ.

Ο Lloyd θεωρεί ότι η μέθοδος των Canon και Nikon στις οποίες η αναβάθμιση Firmware γίνεται μέσα στη μηχανή (με την βοήθεια μίας κάρτας μνήμης) είναι πολύ πιο ασφαλής.

Και αυτό γιατί το λογισμικό της Sony ζητάει από τον χρήστη να δώσει “administrative root access” (άδεια πρόσβασης), κάτι που όμως υποθετικά δίνει τη δύναμη στο λογισμικό να κάνει ότι θέλει στον Η/Υ. Για παράδειγμα ο Lloyd αναφέρει ότι το λογισμικό θα μπορούσε (εφόσον έχει πειραχτεί κακόβουλα από κάποιον), να εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα καταγραφής της πληκτρολόγησης του χρήστη και να αποστέλλει στοιχεία, όπως κωδικούς, σε κάποιον τρίτο.

Μάλιστα η Apple όπως αναφέρει ο Lloyd είχε λάβει τα μέτρα της με την κυκλοφορία του Mac OS 10.13 High Sierra, αποκλείοντας το λογισμικό της Sony, με την Sony να αναφέρει ότι στη νέα έκδοση του λειτουργικού της Apple δεν ήταν δυνατό να γίνει αναβάθμιση Firmware.

Τον περασμένο μήνα η Sony δημοσίευσε τη λύση στο παραπάνω πρόβλημα, αλλά όχι διορθώνοντας το λογισμικό της. Στην ουσία έδωσε οδηγίες στους χρήστες του λογισμικού της πως να παρακάμπτουν το Mac OS και να δίνουν την κατάλληλη άδεια στο λογισμικό της να λειτουργήσει.

Ο Lloyd δήλωσε στη Petapixel ότι ο τρόπος που γίνεται αναβάθμιση του Firmware μίας Sony μηχανής είναι απαράδεκτος, γιατί ο χρήστης πρέπει να αποδεχτεί ότι το λογισμικό είναι 100% ασφαλές και απαλαγμένο από malware. Αναφέρει ότι αν ποτέ το λογισμικό της Sony δεχτεί επίθεση από χάκερ και παραβιαστεί η ασφάλεια του, τα συστήματα των χρηστών θα είναι εκτεθειμένα σε κακόβουλες επιθέσεις. Ο Lloyd συνεχίζει αναφέτοντας ότι ο μόνος αποδεκτός τρόπος αναβάθμισης του Firmware μίας μηχανής είναι μέσα στη μηχανή, διαδικασία που πάλι δεν είναι 100% ασφαλής αλλά δεν βάζει σε κίνδυνο τον Η/Υ του χρήστη.

Ο Lloyd συμβουλεύει όσους θέλουν να αναβαθμίσουν την Sony μηχανή τους να χρησιμοποιήσουν διαδικασία μέσω virtual machine και στη συνέχεια να κάνουν διαγραφή της.

Η Petapixel επικοινώνησε με την Sony για να λάβει απάντηση σχετικά με τον παραπάνω προβληματισμό, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια αντίδραση από την ιαπωνική εταιρεία.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ.

H SonyAlphaRumors, ιστοσελίδα φημών αλλά και μεγάλος υποστηρικτής της Sony, έλαβε ως αφορμή το παραπάνω σημαντικό από ότι φαίνεται πρόβλημα, για να συνοψίσει τους τομείς στους οποίους πρέπει να δουλέψει η Sony.

Αρχικά η SonyAlphaRumors αναφέρει ότι η Sony πρέπει να ξανασκεφτεί τον τρόπο που γίνεται η αναβάθμιση του Firmware των μηχανών της ενώ κλείνει με τη λίστα των θεμάτων που η Sony πρέπει να αντιμετωπίσει για να γίνει καλύτερη:
– να λύσει το λεγόμενο πρόβλημα Star eater, κατά το οποίο οι μηχανές της σε μεγάλη έκθεση για νυχτερινή φωτογραφία, τρώνε τα άστρα του ουρανού (το λογισμικό μείωσης του θορύβου αναγνωρίζει τα άστρα ως θόρυβο και τα εξαφανίζει)
– να κάνει πιο πολλές αναβαθμίσεις Firmware, όπως κάνει η Fujifilm
να κάνει πιο σωστά την αδιαβροχοποίηση των μηχανών της
– να βελτιώσει το service σε μερικές χώρες (όχι το Pro αλλά το απλό service).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Sony

Πηγή:

SonyAlphaRumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!