Τα οικονομικά αποτελέσματα της Sony την οδηγούν στον δανεισμό


Τα οικονομικά αποτελέσματα της Sony την οδηγούν στον δανεισμό

Η Sony, ακολουθώντας την οικονομική κρίση που χτυπάει και τον τομέα της τεχνολογίας, ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην έκδοση ομολογιών για τον δανεισμό 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 1,5 δις ευρώ).  Από αυτά ένα μέρος θα επενδυθεί στην παραγωγή CMOS αισθητήρων, ένα μέρος θα καλύψει πρόσφατες επενδύσεις της (όπως η αγορά του 12% της Olympus) και ένα μέρος θα καλύψει τα δάνεια που πήρε την προηγούμενη χρονιά.

Η συγκεκριμένη κίνηση είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της ιαπωνικής εταιρείας να γκρεμιστεί στη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 32 ετών.  Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι η  Sony  ανακοίνωσε ότι το τελευταίο τρίμηνο είχε απώλειες 145 εκατομμυρίων ευρώ (15 δις γεν) και βάση των προβλέψεων της αναμένει επιστροφή στα κέρδη σε μία πενταετία.  Επίσης η πιστοληπτική δυνατότητα της εταιρείας είναι στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, ενώ η αξία της εταιρείας υπολογίζεται στα 11 δις δολάρια (από 120 δις δολάρια που ήταν το 2000 και ενώ η αξία της Apple είναι 511 δις δολάρια και της Samsung 184 δις δολάρια).

Παρόλα αυτά ο ιαπωνικός κολοσσός επιμένει να στηρίζει τον φωτογραφικό πυλώνα ανάπτυξης του ελπίζοντας να καταφέρει να επιβιώσει.  Το μέλλον θα δείξει τελικά αν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

πηγές: www.bloomberg.com, www.theverge.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Mac OS Samsung
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!