Drone έπεσε πάνω στον πύργο του Seattle, κινδυνεύει με φυλακή και πρόστιμο o χειριστής


Drone έπεσε πάνω στον πύργο του Seattle, κινδυνεύει με φυλακή και πρόστιμο o χειριστής

Η πτήση drones πάνω από κατοικημένες περιοχές απαγορεύεται, εκτός αν υπάρχει ειδική άδεια από τις κατά τόπου αρχές.

Παρόλα αυτά και ειδική άδεια να υπάρχει, μία ενδεχόμενη πτώση ενός drone ή σύγκρουση του σε ένα κτήριο, μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για τον χειριστή του.

Έτσι ο χειριστής του drone που προσέκρουσε στον πύργο του Seattle, Space Needle, κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι 364 ημέρες και πρόστιμο μέχρι 5.000 δολάρια. Αν και δεν υπάρχει ακόμα νομοθεσία για τέτοιου είδους παραπτώματα σχετικά με τα drone στη πολιτεία του Seattle, ο χειριστής του θα διωχθεί με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία.

Το drone χτύπησε στην κορυφή του πύργου (184 μέτρα), την ώρα εργασιών από εργάτες. Αφού ελέγχθηκε ο σειριακός αριθμός, βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του (στις Η.Π.Α. εδώ και καιρό οι ιδιοκτήτες και χειριστές drone είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν online τα στοιχεία τους και αυτά του drone που έχουν στην κατοχή τους).

Μάλιστα όπως αναφέρει ο CEO του Space Needle, Ron Sevart, είναι η τρίτη φορά που βρίσκουν ένα drone στον πύργο.

Επιπλέον τον Οκτώβριο του 2015 η πόλη του Seattle είχε μηνύσει ένα άντρα γιατί έχασε τον έλεγχο του drone του στο gay pride parade της πόλης, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα κτήριο και να χτυπήσει μία γυναίκα, την οποία άφησε αναίσθητη. Η υπόθεση εκείνη βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones

Πηγή:

CNN
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!