Συμβουλές για φωτογραφίες sports από τον Διευθυντή Φωτογραφίας του CNN


Συμβουλές για φωτογραφίες sports από τον Διευθυντή Φωτογραφίας του CNN

Κάθε δευτερόλεπτο βλέπει περίπου 3 φωτογραφίες και για αυτό μία εικόνα θα πρέπει να έχει πολλά πράγματα για να τον εντυπωσιάσει. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας κάθε φωτογραφία βγαίνει σωστά, με την σωστή έκθεση και έχει φυσικά τα φόντα να φτάσει μέχρι την επιλογή για δημοσίευση.
Αυτό που μετράει είναι ο φωτογράφος να έχει καταφέρει να καταγράψει μία σημαντική στιγμή ενός αγώνα, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα να έχει την στιγμή αυτή σε μία τέλεια φωτογραφία.

Οι συμβουλές του Barnett για τους ερασιτέχνες φωτογράφους που θέλουν να πιάσουν μία καλή στιγμή σε αθλητικό αγώνα (sports) είναι:
– προσοχή στο background, επιλέξτε το καλύτερο για τις εικόνες σας τοποθετώντας τον εαυτό σας στο κατάλληλο σημείο
– μάθετε περισσότερα πράγματα για το sport που φωτογραφίζεται ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε κάθε στιγμή
– δημιουργήστε εικόνες με στενό κάδρο, γεμίζοντας το όσο περισσότερο μπορείτε με την δράση που εξελίσσεται μπροστά σας
– βάλτε το μέγιστο δυνατό διάφραγμα για να θολώσετε το φόντο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Sports Photography

Πηγή:

CNN
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!