Ο Stanley Kubrick κινηματογραφεί με την βοήθεια φακού με f/0.7!


Ο Stanley Kubrick κινηματογραφεί με την βοήθεια φακού με f/0.7!

O Stanley Kubrick ήταν ένας από τους πιο πρωτοποριακούς κινηματογραφιστές.  Δεν σταματούσε να ψάχνει τρόπους να δημιουργήσει μοναδικές ταινίες.  Στην προσπάθεια του αυτή φρόντιζε πάντα να χρησιμοποιεί ότι θα μπορούσε να του δώσει το κάτι παραπάνω.  Έτσι στα γυρίσματα της τρίωρης επικής ταινίας Barry Lyndon (4 Όσκαρ),  χρησιμοποίησε τις εκπληκτικές κινηματογραφικές κάμερες Mitchell BNC, στις οποίες είχε τοποθετήσει με ειδικό τρόπο ένα φακό που είχε κατασκευάσει η Zeiss ειδικά για την NASA.  Ο φακός αυτός είχε σταθερό εστιακό μήκος 50mm και διάφραγμα f/0.7!!!  Ήταν δηλαδή ο πιο γρήγορος φακός που έχει κατασκευαστεί ποτέ, 2 f-stop φωτεινότερος από τον πιο γρήγορο φακό που υπήρχε με f1.2.  Ο φακός της Zeiss, που είχε κατασκευαστεί για να φωτογραφίζει από δορυφόρο στο διάστημα, του επέτρεπε να δημιουργεί εικόνες μόνο υπό το φως των κεριών.  Μάλιστα στην συγκεκριμένη ταινία εποχής μερικά πλάνα γίνανε με τον φωτισμό που παρείχαν μόλις τρία κεριά, δηλαδή με 45 φορές λιγότερο φως από μία λάμπα 25 watt!  Ο φακός έδωσε την δυνατότητα στον Kubrick να δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα στην ταινία του!  Παρακολουθήστε το παρακάτω video, σχετικά!
[myyoutubeplaylist FmSDnPvslnA]
πηγή: www.fstoppers.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

NASA Zeiss
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!