Stephen Wilkes: Ο φωτογράφος που καταγράφει τον χρόνο σε μία εικόνα


Stephen Wilkes: Ο φωτογράφος που καταγράφει τον χρόνο σε μία εικόνα

Ο Stephen Wilkes μίλησε στο TED 2016 για το ιδιαίτερο φωτογραφικό του project “Day to Night”, στο οποίο όπως λέει καταγράφει τον χρόνο σε κάθε εικόνα του.

Ο Stephen φωτογραφίζει σε ένα σημείο για πολλές ώρες (μπορεί να φτάσει και τις 30 ώρες για μία εικόνα), βγάζοντας κατά μέσο όσο 1.500 φωτογραφίες και στη συνέχεια πηγαίνει στο στούντιο του, μπλέκοντας τις διαφορετικές στιγμές ενός 24ώρου σε μία και μοναδική εικόνα. Οι λήψεις δεν έχουν γίνει μέσω της τεχνικής Time Lapse, αλλά ο φωτογράφος βγάζει κατά τη διάρκεια του χρόνου που παρατηρεί κάθε περιοχή εκείνες τις στιγμές που παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον.

Ανάμεσα στις εικόνες του υπάρχει και μία από το Εθνικό Πάρκο του Yosemite, που έγινε εξώφυλλο του National Geographic (διαβάστε τι λέει το blog του National Geographic, PROOF, για το ιδιαίτερο αυτό project).

Stephen Wilkes

Το project ξεκίνησε το 2009 και μπορείτε να δείτε τις φοβερές δημιουργίες του Stephen στην ιστοσελίδα του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Day to Night Stephen Wilkes
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!