Ο Steve McCurry και η αναζήτηση της μικρή Αφγανής που τον έκανε διάσημο


Ο Steve McCurry και η αναζήτηση της μικρή Αφγανής που τον έκανε διάσημο

Οι φωτογραφίες του έχουν να μας πουν και να μας διδάξουν πολλά.

Φυσικά όλοι γνωρίζετε ή έχετε δει την φωτογραφία της μικρής Αφγανής, η οποία έγινε εξώφυλλο στο National Geographic του Ιουνίου του 1985 και η οποία είναι γνωστή πλέον με τον τίτλο “Afghan Girl”. Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα πορτρέτα στην ιστορία της φωτογραφίας και η εικόνα που έκανε τον Steve McCurry να δέχεται καθημερινά μηνύματα σχετικά με την τύχη της μικρής Αφγανής.

Το 2002 ο Steve McCurry με την βοήθεια του National Geographic αναζήτησε το μικρό κορίτσι, το οποίο το 1984 ήταν 12 χρονών. Η 30χρονη τότε Sharbat Gula βρισκόταν στο Αφγανιστάν και μέχρι τότε δεν είχε δει ποτέ το πορτρέτο που την έκανε ίσως ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα στον πλανήτη.

Το παρακάτω ντοκιμαντέρ πραγματεύεται αυτή του την αναζήτηση.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Steve McCurry The Afghan Girl
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!